neviđena drama

KAKVA LUDNICA, ZBOG OVOGA SE GLEDA RUKOMET! Ni dva produžetka nisu bila dovoljna, prvi polufinalista odlučen sedmercima!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Danska je nekako uspela da izbaci žilave i uporne domaćine

during a World Handball Championship quarterfinal match between Denmark and Egypt in Cairo, Egypt, Wednesday, Jan. 27, 2021. (Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP)
Izvor: Tanjug/Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP

Rukometaši Danske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva, na kome brane trofej, pošto su u sigurno najluđem meču šampionata posle sedmeraca izbacili Egipat!

Krajnji rezultat bio je 39:38, a rivalima ni dva produžetka nisu bila dovoljna da se pobednik reši! U regularnom delu bilo je 28:28, a posle dva produžetka 35:35.

Nijedan tim nije imao više od tri golova prednosti, ali uglavnom se zaostatak kretao oko jednog gola prednosti. Egipat je minut pre kraja imao gol prednosti, ali je Danska izjednačila, a onda imala i napad za pobedu i to sa igračem više.

Svetski prvak je odlično počeo drugo poluvreme, poveo je 30:28, odbranjen je sedmerac protivniku. Sve je išlo na stranu Danske, imali su gol do dva prednosti i tako je bilo do finiša, kada je Mikel Hansen uradio nešto neobjašnjivo: sudije su svirale pasivan napad, a onda je on bacio loptu, sekund pre kraja i dobio crveni karton.

Mohamed Sanad je iskoristio sedmerac i ušlo se u nove produžetke – 34:34.

Tu su briljirali golmani sve dok Egipat nije poveo 35:34. Nakon toga je nastala prava agonija da se postigne gol i na kraju je izgledalo da će taj jedan pobednik u dodatnih 10 minuta rešiti pobednika, ali sada je na Egipat bio red da pravi gluposti! Ibrahim Elmasri je napravio faul u poslednjoj sekundi i sudije su svirale sedmerac. I to je bilo 35:35.

I pri šutiranju sedmeraca je bilo napeto, ali je Danska pobedila 4:3. Golove za Egipat su promašili Ahmed El Ahmar i Ali Zein, dok je u Danskoj jedini neprecizan bio Henrik Jensen.

Danska će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Španija-Norveška.

Tagovi