JASNA PORUKA

ŠPANAC ZAPUŠIO USTA NOVAKOVIM KRITIČARIMA: Stao u odbranu Srbina i prozvao ATP - "Možda je trebalo da oni to urade!"

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Skoro neko nije ovako jasno stao na stranu Đokovića.

Izvor: Profimedia

Svaka ideja Novaka Đokovića nailazi na osudu svetskih medija, bez obzira na to koliko je ona dobronamerna ili logična.

Nakon kritika na račun najboljeg tenisera sveta da su njegovi zahtevi za karantin tenisera i teniserki u Australiji sramni i nerealni, još jedan igrač je stao u odbranu Srbina.

Novak Đoković je predložio da se strogi karantin za igrače u Melburnu malo "olabavi" i naprave se određeni ustupci, kako bi igrači mogli što bolje da se pripreme za Australijan open.

Bilo je mnogih koji su odmah udarili na Novaka, čak i među teniserima, poput uvek dosadnog Nika Kirjosa, a sada je Pablo Karenja Busta stao na Đokovićevu stranu.

Španac koji je "profitirao" na US openu kada je Đoković bio diskvalifikovan zbog čuvene loptice kojom je Novak pogodio linijsku sudiju.

Sada je Karenjo Busta rešio da kaže nešto o slučaju karantina u Melburnu.

"Đoković je pokušao da pomogne ostatku igrača koji nemaju glas kakav on ima. Komentarima koje su delili igrači, prikupljao je informacije i poslao pismo sa nekoliko predloga. Možda je tu poruku trebalo da napiše ATP, koji bi trebalo da nas zastupa i malo više pomogne u ovakvim situacijama. Naknadne kritike uglavnom dolaze iz Australije i njene vlade", jasan je Španac.

On je potom istakao da nisu teniseri i teniserke ti koji su insistirali da dođu u Australiju, tamo gde sada baš i nisu dobrodošli usled pandemije korona virusa.

"Mnogi građani su uznemireni jer još nisu mogli da dođu do svojih porodica zbog restriktivnih mera, ali taj problem nije naš, mi ovde dolazimo da radimo jer je Teniska asocijacija Australije insistirala na tome da se održi ovaj turnir. Minimum je traženje minimalnih uslova da dobro radimo svoj posao. Novak je tražio da ostali igrači imaju iste prilike za pripremu za turnir, to je nešto potpuno razumljivo, ne vidim to kao nešto skandalozno", rekao je Pablo Karenjo Busta.