Ostali sportovi

AJKULE SE VRATILE IZ ĐENOVE, OD SRIJEDE TURNIR U PODGORICI: Sparing sa Pro Rekom je neprocjenjiv!

Autor Jovana Raičević

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković se zadovoljan vratio nakon priprema u Italiji

Đenova je grad vaterpola, a Pro Reko simbol ovog sporta i već decenijama najmoćniji klub planete...

A kada se na takvom mjestu i na treningu takvog kluba nađu mladi igrači, onda i ne čude riječi selektora Crne Gore.

“Osim Aleksandra Ivovića i Marka Petkovića, uglavnom su mlađi igrači sparingovali sa Pro Rekom - i ovo je za njih bilo neprocjenjivo iskustvo”, poručio je selektor Vladimir Gojković, nakon što su se vaterpolisti Crne Gore vratili sa petodnevnih priprema u Đenovi.

A sparing sa Pro Rekom bio je u sklopu priprema za najvažniji turnir ove godine - olimpijske kvalifikacije u Roterdamu koje su na programu u februaru. Ono što posebno brine selektora Crne Gore su povrede - Dimitrije Obradović sigurno neće putovati u Holandiju, a pod velikim znakom pitanja su Uroš Čučković i Bogdan Đurđić.

“Zdravstveni bilten nije idealan. Imamo nekoliko povrijeđenih i bolesnih igrača, koji su već ispali iz igre za Roterdam”, dodao je Gojković.

Generalnu probu za predolimpijski turnir “ajkule” će imati na svom bazenu. Od srijede do petka u Podgorici će biti domaćini turnira na kojem će osim Crne Gore nastupiti Srbija i Sjedinjene Američke Države.

“Nastavljamo pripreme u Podgorici gdje nas očekuje i taj turnir – tokom njega imaćemo jasniju sliku”, zaključio je Gojković.
Prvog dana turnira - u srijedu - u Podgorici sastaju se Srbija i SAD (17.30h), za četvrtak (18h) je zakazan duel Crne Gore i Srbije, dok će dan kasnije (11.00h) igrati Crna Gora i SAD.