do-mi-na-ci-ja

IMA 107 KILA, VISOKA JE 1,88 I NE MOŽE JOJ NIKO NIŠTA: Potpuno dominira u svom sportu, sad je sigurna da se vraća!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Brazilka nije samo ogromna, nego je i neverovatno vešta!

Izvor: Instagram/gabigarciaofficial

Brazilka Gabi Garsija se takmičila u MMA, ali je specijalista za brazilski điju-đicu (BJJ), u kome ima treći stepen crnog pojasa i tako pomaže i svojim slavnijim kolegama. Karijera u mešovitim borilačkim veštinama ne ide joj kao u BJJ-u, u kome ima desetine medalja.

Zašto je tako dominantna, pitate? Pa, BJJ je vrlo efikasna i realna veština. A Gabi je visoka 188 centimetara i ima 107 kilograma! Dakle, jedan pravi i nezaustavljivi tenk koji gazi sve pred sobom.

Garsija u MMA ima svih šest pobeda iz šest borbi, a takmiči se u organizaciji RIZIN. Poslednji nastup zabeležila je decembra 2018. submisijom u prvoj rundi, ali posle toga se prebacila na BJJ, gde je imala mnogo uspeha.

Nedavno je za WMMA Rankings na pitanje da li 35-godišnjakinja možda razmišlja o povratku u MMA, odgovorila: "Apsolutno ću se vratiti 2021! To je sigurno".

Gabi je legenda borilačkih veština, na zvaničnim turnirima ima sumanuti skor od 24 zlatne i 2 srebrne medalje i jedna je od najtrofejnijih žena u BJJ. U MMA je takođe nepobediva, ali tu je nije bilo toliko mnogo.

Jedan od problema je i njena kilaža. Recimo, protiv Šinobu Kandori je bila čak 12 kila preko dozvoljene težine. Ali, sada kaže da je na posebnom režimu treninga i ishrane i da gubi kilograme.

Videćemo šta nosi 2021.

Tagovi

MMA