Ostali sportovi

Ajkule se pripremaju sa Pro Rekom, bez Obradovića u Roterdamu

Autor Gordana Bojanić

Vaterpolisti Crne Gore otputovali su u Đenovu, gdje će do 24. januara trenirati sa jednim od najboljih klubova Evrope

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Roterdam i olimpijske kvalifikacije odavno su u mislima “ajkula”, a od juče dio priprema za najvažniji turnir ove godine odrađuju i u domu vaterpolo velikana.
Vaterpolisti Crne Gore otputovali su u Đenovu, gdje će do 24. januara trenirati sa jednim od najboljih klubova Evrope - Pro Rekom.
“Još ranije su planirane pripreme u Đenovi sa Pro Rekom, a u međuvremenu je bio turnir Regionalne lige za klubove, što je dosta uticalo na sastav, jer su pojedini igrači otpali zbog povreda I prehlada”, objasnio je selektor Vladimir Gojković.
Tako su u Liguriju otputovali sljedeći igrači: Petar Tešanović, Uroš Vučurović, Vasilije Radović, Marko Petković, Aljoša Mačić, Aleksa Ukropina, Savo Ćetković, Nikola Moskov, Miroslav Perković, Dušan Matković, Dušan Banićević, Darko Đurović, Marko Mršić, Danilo Radović i Nikola Brkić.
“Ovi treninzi puno će koristiti igračima sa kojima smo pošli u Italiju - treniraćemo sa jednom od najboljih ekipa svijeta. Nakon toga se vraćamo u Podgoricu, gdje ćemo raditi po zacrtanom planu i nadam se da ćemo u što kompletnijem sastavu biti za Roterdam”, dodao je Gojković.
A po povratku u Podgoricu, Gojković će moći da računa i na preostale reprezentativce iz inostranstva. Od 27. do 29. januara “ajkule” će u našem glavnog gradu ugostiti selekcije Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Put za Roterdam je zakazan za 11. februar, dok kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre kreće tri dana kasnije.
A Crna Gora u Roterdamu neće biti kompletna - momak koji je prije godinu odigrao sjajno Evropsko prvenstvo neće moći da pomogne “ajkulama” u pohodu na Olimpijske igre - vaterpolista Jadrana Dimitrije Obradović zbog mononukleoze propustiće olimpijske kvalifikacije u Roterdamu.
Veliki peh za Vladimira Gojkovića, s obzirom na to da će mu svaki bek biti više nego potreban na putu za Tokio. A, Obradović je u Budimpešti pokazao koliko je dobar i važan na toj poziciji.

Tagovi