Idemo!

NOVAK JURI ŠEST REKORDA U 2021: Dva sigurno obara, ali ako obori još dva svima će zapušiti usta! (ANKETA)

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

I ove godine Novak Đoković će jurišati na istoriju!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u 2020. godini obarao rekorde, a obaraće ih i u 2021. godini! 

Sada juri šest istorijskih dostignuća, a ukoliko bilo koje dostigne to će biti još jedan dokaz da je najbolji teniser u istoriji! 

Sezonu će početi na Australijan Openu, a već posle ovog turnira bi verovatno najbitniji rekord morao da padne! Onaj rekord koji trenutno juri i koji je verovato i najbitniji u svetu tenisa. 

Broj nedelja na prvom mestu ATP liste

Novak je prešao cifru od 300 nedelja na prvom mestu i sada samo treba da sačeka 8. mart kada će i zvanično prestići Rodžera Federera. Od tada, ima samo trku sa samim sobom i pitanje - na kojoj će se brojci zaustaviti. 

Dugo se mislilo da će ovaj rekord Rodžera Federera ostati večan, ali je jasno da to neće biti slučaj! 

300 pobeda na grend slemovima

Samo je Rodžer Federer pobedio na više od 300 grend slem mečeva i trenutno je na brojci od 362. grend slem pobede. Novak je do sada imao 296 pobeda i postaće drugi ikada koji je stigao do ove magične brojke. No, ako se Federer ne oporavi, a Novak dogura daleko na sva četiri najvažnija turnira - moglo bi i prvo mesto po broju pobeda da se "uzdrma". 

1.000 pobeda u karijeri

Ovo je teoretski moguće, ali nije realno očekivati da Novak dođe do brojke od 1.000 pobeda u karijeri. Za sada su to učinili samo Džimi Konors, Rodžer Federer, Ivan Lendl i Rafael Nadal prošle sezone. 

Đoković je pobedio na 934 meča i teško da će odigrati dovoljno turnira da bi dostigao magičnih 1.000 pobeda. Ipak, sledeće godine bi i ova brojka morala da se premaši!

20 grend slem titula 

Nadal i Federer su izjednačeni po broju grend slem titula i imaju osvojenih 20 trofeja. Novak je na 17 i nekoliko puta je istakao da mu je najveći cilj da sustigne svoja dva najveća rivala. S obzriom da je na tri od četiri grend slema sezone najveći favorit, nije nemoguće da stigne bar Federera ove sezone. 

Da nije bilo izbacivanja sa US opena sve bi bilo mnogo lakše, ali šta je tu je. 

Dupli zlatni grend slem! 

Sve grend slemove osim jednog Novak je osvajao po dva puta. Ako mu uspe da sa šljake pomete Rafaela Nadala, ali i Dominika Tima kome je ovo najbolja podloga, postaće prvi teniser u istoriji koji je dva puta osvajao svaki grend slem u sezoni. 

Ako mu ovo uspe, teško da će iko smeti da porekne da je najbolji teniser u istoriji. 

Olimpijsko zlato i veliki rekord!

Iako nema zlato na Olimpijskim igrama u karijeri, Novak je zapravo jedan od najboljih tenisera ikada kada su OI u pitanju. Ima devet pobeda na olimpijskim turnirima, što je četiri manje od rekorda koji drži Rodžer Federer. 

Ukoliko ostvari veliki cilj i donese Srbiji zlato - mogao bi da postane i teniser sa najviše trijumfa na OI! 

Šta mislite, koliko će od nabrojanih rekorda Novak oboriti ove sezone?