Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ JE UVEK KRIV ZA SVE: Australijan open umalo bio otkazan, Britanci OPET optužili Novaka!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Prošlo je sedam meseci od tada, ali...

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je ponovo u negativnom kontekstu u centru pažnje svetskih medija!

Australijan open ima mnogo problema oko sopstvene organizacije turnira u vreme pandemije korona virusa, a Britanci u svemu tome prstom ponovo upiru u srpskog tenisera!

Naime, Australijan open, prvi grend slem u sezoni koji će biti održan od 8. do 20. februara, ima mnogo problema oko organizacije "mehura" u kojem će sportisti morati da borave pre i tokom turnira u Melburnu.

U Melburn će narednog vikenda u roku od 48 sati pristići oko 1.270 ljudi koji će ići u dvonedeljni karantin, a među njima će osim tenisera i teniserki biti i njihovi treneri i članovi stručnih štabova.

Međutim, britanski list "Tajms" navodi da Australijan open umalo nije bio održan ove godine i kao jedan od razloga za to navodi Novaka Đokovića i organizaciju njegovog "Adria Toura" prošlog leta.

Iako je od tada prošlo gotovo sedam meseci, Britanci navode da je situacija sa zaražavanjem tenisera na "Adria Touru" u Zadru uticala na to da vlasti Australije budu vrlo rezervisane prema mogućnosti da se prvi grend slem sezone uopšte održi.

"Tajms" navodi da su igrači tom prilikom u Beogradu bili viđeni kako se provode u noćnim izlascima i restorana, kao i da se tokom dana bez problema fotografišu sa decom, bez maski na licu.

Kao još jedan razlog zbog čega Australija nije verovala da bi pravila karantina mogla da se poštuju navodi i primer Sema Kverija koji je prošle sezone praktično pobegao iz Rusije sa turnira u Sankt Peterburgu, zbog čega je na kraju bio minimalno kažnjen od strane ATP-a.

Sve ovo se nije dopalo vladi zemlje koja je u državi Viktoriji uspela da sprovede striktni tromesečni karantin, posle kojeg je ostvarila puna dva meseca bez novih zaraženih slučaja.

Ipak, vlasti su popustile, ali su donele i vrlo oštre kazne za sve one koji budu kršili pravila karantina, a teniseri i teniserke bi u tom slučaju mogli da budu čak i krivično gonjeni. Kao kazne se pominju diskvalifikacija, gubitak nagradnog fonda, produženi karantin, pa čak i deportacija...