Ostali sportovi

AJKULE: USPJEH, ZAHTJEVNO FINALE I SJAJNA PRIPREMA ZA TURNIR ZA OLIMPIJSKE IGRE

Autor Adela Mulić

Vladimir Gojković, Marko Petković i Dušan Matković prezadovoljni igrom protiv Italije, naši vaterpolisti će u finalu evropskog dijela Svjetske lige igrati protiv Grčke

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Otišli su u mađarski Debrecin po formu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji je na programu u februaru, a vratiće se puni utisaka. Potpuno zasluženo.


Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je sjajnom igrom savladala Italiju u polufinalu (14:10) evropskog turnira Svjetske lige, plasirala se u finale gdje će igrati sa Grčkom, te obezbijedila je učešće u superfinalu Svjetske lige u gruzijskom Tbilisiju gdje će učestvovati samo osam reprezentacija.


“Moram da budem zadovoljan. Znali smo nakon pobjede nad Hrvatskom šta ovaj meč znači, da je ulog plasman na finalni turnir Svjetske lige. Plasirali smo se i to je uspjeh, posebno ako se zna kakav smo žrijeb imali ove sezone”, rekao je selektor Vladimir Gojković.


Našu selekciju sjutra očekuje veliko finale sa Grcima koji su bili bolji od Španaca 12:11, prvo mjesto bi bilo nagrada, ali niko se u taboru “ajkula” ne opterećuje.


“Odigrali smo dobar meč, zaustavili njihovo oružje, kontranapad, dobro smo se branili s igračem manje. Fizički zahtjevan meč, kao i kompletan turnir, ali ovo je odlična priprema za ono što nas čeka”, rekao je Marko Petković, koji je dodao.
“Biće teško u finalu, s obzirom na to da je to treći meč u tri dana, biće fizički zahtjevno”.


Dušan Matković je okrenut kvalifikacijama za Olimpijske igre u februaru u Roterdamu.


“Naporno smo radili prethodnih sedmica, rezultati se vide i na ovom turniru, ali najvažnije je da bude najbolje u kvalifikacijama za Olimpijske igre”, kazao je bek Primorca.