Ostali sportovi

AJKULE SA DRUGE PLANETE: Pala Italija za finale i superfinale Svjetske lige!

Autor Adela Mulić

Naši najbolji vaterpolisti su sjajnom igrom savladali Italiju u polufinalu evropskog turnira SL – nakon tri sjajne četvrtine, na kraju 14:10

Izvor: MONDO/MN PRess

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je otputovala u Debrecin na evropski turnir Svjetske lige sa željom da se što bolje pripremi za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u februaru...


Međutim, učenici Vladimira Gojkovića su uradili više od očekivanog i prikazali su sjajan vaterpolo!


“Ajkule“ su u polufinalu evropskih kvalifikacija Svjetske lige razmontirali Italiju pobjedom 14:10, plasirali su se u finale turnira u Mađarskoj i obezbijedili su učešće u superfinalu Svjetske lige koje bi trebalo da bude odigrano od 26. juna do 2. jula u gruzijskom Tbilisiju.


Nakon što su u četvrtfinalu poslije sjajnog preokreta okrenuli Hrvatsku i slavili poslije peteraca, protiv Italije je od starta sve bilo – fenomenalno. Ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobjednika.


Gojkovićevi izabranici su se nametnuli, igrali su vaterpolo kakav odavno nije viđen uprkos što im je ovo prvi turnir nakon skoro godinu dana, a poslije dosta izjednačene prve četvrtine (dobili smo je 4:3) uslijedio je uragan u naredne dvije - 4:1 i 5:3.


Posljednja četvrtina je donijela samo trzaj Italije, ali i mali umor našeg tima, ali protivnik nije bio ni blizu mogućeg preokreta. Naši vaterpolisti će u finalu evropskog turnira Svjetske lige igrati sa boljim iz duela Grčka - Španija.


Vladan Spaić je postigao četiri gola, po dva Marko Petković, Miroslav Perković i Dušan Matković, a po jedan Aleksandar Ivović, Vlado Popadić, Dušan Banićević i Aleksa Ukropina.

Tagovi