Ostali sportovi

Bojana će i za 20 godina pamtiti današnji dan: Čuda su moguća, ali treba biti realan

Autor Kristina Stevović

Rukometašice Budućnosti u 10. kolu Lige šampiona u praznoj Bemaks arena dočekuju Borusiju iz Dortmunda (18.00), legendarna Bojana Popović debituje kao prvi trener “plavih dama”

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Legendarna Bojana Popović i Liga šampiona - uvijek posebna veza!
Na terenu naša legendarna rukometašica dala je poseban šmek ovom takmičenju, čak šest puta je “zagrlila” njegov pehar, a sada će kroz elitu pisati neku novu priču...
Rukometašice Budućnosti, nakon pauze zbog Evropskog prvenstva, Ligu šampiona nastavljaju protiv Borusije Dortmund – danas od 18 sati na zvaničnom Bojaninom debiju u eliti na klupi velikana iz Podgorice.
“I za 20 godina ću znati kada sam kao trener imala prvi meč u Ligi šampiona, zbog toga ću uvijek da pamtim ovaj datum”, poručila je Bojana, koja je krajem novembra na mjestu trenera Budućnosti naslijedila Dragana Adžića.
Da će svakog rivala studiozno pripremiti Popovićeva je pokazala već na slučaju današnjeg protivnika.
“Borusija je ekipa koja trči najviše od svih timova u Ligi šampiona – ima u prosjeku 27-28 tranzicija, od toga 50 odsto realizacije u napadu. To znači 14-15 lakih golova i cilj je da to zaustavimo”, objasnila je Bojana.
Budućnost nije baš blistala tokom ove sezone, upisala je dvije pobjede (uz remi i četiri poraza), a jedna od njih bila je upravo protiv tima iz Dortmunda.
“One su iste brojke imale i protiv nas u prvom međusobnom duelu u Njemačkoj, tako da ćemo probati da se kroz disciplinovan napad brzo vraćamo u odbranu. Kroz dobru igru u odbrani treba da ih svedemo na što manji broj golova”, dodala je Bojana.
Koliko težak trenerski posao može da bude Popovićeva je brzo osjetila na svojoj koži - ranije povrijeđenoj Tatjani Brnović nakon Evropskog prvenstva pridružile su se Andrea Lekić i Valerija Maslova.
“Znale smo da Andrea neće igrati do kraja sezone, da je upitno kada će se vratiti Maslova, neće moći da pomogne ni Tatjana, ali nema povratka nazad i djevojke koje su bile tu, kao i one koje su priključene timu, znaju da moramo da slažemo kockice i da pravimo novu rotaciju”, jasna je Bojana.
Prva dva mjesta koja direktno vode u četvrtfinale praktično su izgubljena, a cilj Budućnosti na startu sezone bio je da se izbori neka od naredne četiri pozicije koje obezbjeđuju osminu finala.
Ipak...
“Ne možemo da govorimo o istim ciljevima sada i na početku sezone. Razmišljanje ne može da ide u istom pravcu, imajući u vidu to da zbog povreda nemamo nekoliko igračica”, nema dilemu Popović.
“Ukoliko bude moguće, uradićemo sve da budemo i prve u grupi. Čuda su moguća, ali treba biti realan. Najvažnije je da damo maksimum u datom trenutku. Želimo da se plasiramo u osminu finala, težimo tome, ali nije realno i ne smijemo da postavljamo ciljeve”.
Meč sa Borusijom igra se u “Bemax areni”, bez prisustva publike.

RASPORED
DANAS
16.00 CSKA M – Brest
16.00 Odenze – Podravka
18.00 Budućnost – Borusija
NEDJELJA
18.00h R. Vlčea – Đer
TABELA: Đer (8 utakmica) 14, Brest (9) 14, CSKA (7) 11, Odenze (9) 10, Budućnost (7) 5, Borusija (7) 2, Podravka (6) 2, R. Vlčea (5) 0.

Tagovi