Nova godina, novi trener i novi izazovi

OSLABLJENE PLAVE DAME I DEBI LEGENDARNE BOJANE: NOVA ENERGIJA U 2021.

Autor Adela Mulić

Rukometašice Budućnosti sjutra od 18.00 časova dočekuju Borusiju Dortmund u 10. kolu Lige šampiona, biće to prvi meč koji će voditi Bojana Popović.

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić


Rukometašice Budućnosti spremne su za nastavak Lige šampiona, a “plave dame” će prvi meč u 2021. odigrati sjutra od 18.00 časova u Bemax areni protiv Borusije Dortmund u 10. rundi Lige šampiona.


Ujedno, biće to debi legende našeg rukometa - Bojane Popović u najjačem evropskom takmičenju na klupi crnogorskog velikana. I zbog toga biće ovo poseban duel.


A, Alison Pino i ostale (bez povrijeđenih Andree Lekić, Tatjane Brnović i Valerije Maslove) će uraditi sve da novom treneru donesu prvi trijumf.


“Počinje nova godina sa novim trenerom na klupi. Imamo problema zbog odsustva nekoliko povrijeđenih igračica, pa su i očekivanja nešto izmijenjena u odnosu na prvobitni plan, jer imamo mlađi sastav nego što je to bio slučaj u prvom dijelu sezone. Biće ovo teška utakmica za oba tima, dugo vremena nijesmo igrale i nije lako vratiti se u takmičarski ritam. Ipak, vjerujemo da možemo da pariramo Borusiji na pravi način, pripremale smo se dobro, razmišljamo pozitivno i želimo pobjedu”, poručila je Pino.


Nakon sedam odigranih mečeva Budućnost ima dvije pobjede, remi i četiri poraza, dok Borusija ima trijumf i šest poraza. U prvom međusobnom duelu u Njemačkoj slavile su Pino i ostale - 28:26. Pobjeda u ovom meču bila bi od velikog značaja u borbi za plasman u osminu finala.


“Slavili smo u prvom međusobnom duelu u Njemačkoj, ali bilo je veoma teško. Tada smo imale više igračica u rotaciji, jer su sa nama bile Lekić, Brnović i Maslova, na čiju podršku sada ne možemo da računamo. Treniramo naporno, moramo da budemo disciplinovane, jer znamo ko smo i što se od nas očekuje. Mlađe igračice koje su priključene prvom timu imaju veliki potencijal, napreduju iz dana u dan i vrijeme radi za njih, ali moraju da budu strpljive i fokusirane, kako bi ispunile ono što se od njih očekuje”, jasno je istakla francuska rukometašica.


Posljednji meč u najjačem evropskom takmičenju na Starom kontinentu “plave” su odigrale 21. novembra. Uslijedila je pauza, Evropsko prvenstvo, promjena trenera...

“Sada će najveći doprinos morati da daju starije koje imaju veće iskustvo. Polovinu našeg sastava čine igračice koje su rođene 2002. I 2003. godine, svi znamo da situacija nije jednostavna za bilo koji tim, ali ovo je nešto novo za sve nas i moramo da budemo fokusirane. Borusija je fizički odlična ekipa, trče veoma dobro, dobile su pojačanje Van der Hejden koja je iskusna igračica i šutira lijevom rukom, što je dodatni izazov. Pripremamo se dugo za ovaj meč i vjerujem u pozitivan ishod”, poručila je Armel Atingre.

Tagovi