preokrenula život

PRELEPA MMA CICA IMA MRAČNU I TEŠKU PROŠLOST: Preživela je grupno silovanje, maltretiranje i suicidalne misli

Autori Pavle Knežević Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Sada je zvezda, uživa u životu i svoju sreću deli na instagramu

Izvor: Instagram/paigevanzant/printscreen

Pejdž Vanzant nije poznata samo ljubiteljima MMA, već i široj javnosti. U borilačkim veštinama se nije proslavila, ali je zato uspešan Instagram model sa skoro tri miliona pratilaca, učestvovala je u serijama "Ples sa zvezdama" i rijaliti kuvanju, slikala se za Sports ilustrejted i svi vrlo dobro znaju njeno ime i figuru.

Ono što malo ljudi zna, a što ona ne krije, jeste da je preživela grupno silovanje, zlostavljanje i maltretiranje.

Odrasla je u nama dobro poznatom gradu Dejtonu, imala je srećno detinjstvo i porodicu, ali se sve to promenilo kada je krenula u srednju školu. Sa samo 14 godina na jednoj zabavi silovali su je vršnjaci. U svojoj autobiografiji je napisala da su joj sipali nešto u piće.

"Probala sam da se odbranim, ali nisam mogla da se pomerim. Bila sam zakucana, svesna, ali nepokretna. Sve vreme sam znala šta se događa, ali nisam mogla ništa da uradim, nisam mogla da se borim, samo da čekam da se što pre završi", napisala je u knjizi "Rise: Surviving the Fight of My Life".

Tu nije bio kraj mukama, jer se školom brzo poneo glas da je ona to htela i da je "laka". Pogledi i glasovi su je svuda pratili, morala je da se izoluje i razmišljala je o samoubistvu. To je trajalo godinama. Jednom prilikom se vratila kući i videla da na drveću oko njenog doma vise okačeni kondomi.

"Nisam videla izlaz. Kada ste u takvoj situaciji i osećate toliko bola, nije da prosto želite da umrete, već samo da ne osećate bol", ispričala je Pejdž.

I promenila je život. Prvo je promenila prezime, umesto Sletten, postala je VanZant, preselila se u Nevadu i otkrila borilačke veštine. Brzo je debitovala u MMA, onda su je primetili u UFC-u, gde je počela dobro, sa tri pobede u prva četiri meča.

Posle su kola krenula nizbrdo, ali to je i zbog povreda, odnosno slomljene ruke koja nije lepo zarasla, pa je morala da ide na višestruke operacije. U poslednjem nastupu u oktagonu pobedila je Rejčel Ostovič i popravila skor na 8 pobeda i 4 poraza.

Sada je prešla u borbu golim pesnicama, udata je MMA borca Ostina Vanderforda i uživa u životu i ljubavi, što često deli sa svojim pratiocima na Instagramu.

Tagovi

MMA