Ostali sportovi

PREMINUO VELIKI TENISKI UM: Radio je sa dva Novakova trenera i donosio im finala grend slemova!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Teniski svet je pogodila tragična vest.

Izvor: Youtube/Bob Brett School of Tennis

Jedan od najpoznatijih svetskih teniskih trenera Bob Bret preminuo je u 67. godini posle borbe sa rakom. 

Čuveni Australijanac je u karijeri radio sa nekadašnjim svetskim brojem jedan Borisom Bekerom i pomogao mu je da dođe do velikih uspeha. 

Beker je sa Bretom kao trenerom bio prvi na svetu i osvojio je Vimbldon, US Open i Australijan Open. U svojoj autobiografiji Beker je napisao da mu je Bret "dao ono što mu je bilo potrebno: volju, disciplinu i tačnost".

Australijanac koji je poslednjih godina vodio svoju tenisku akademiju u Italiji, a osim sa Bekerom radio i sa velikim brojem hrvatskih tenisera. Počeo je sa Goranom Ivaniševićem, kasnije je radio sa Marinom Čilićem i Mariom Ančićem. Ivanišević je uz njegovu pomoć igrao tri finala grend slema.

Neke njegove pouke sigurno su došle i do sadašnjeg broja jedan Novaka Đokovića, s obzirom da su dva Bretova najbolja učenika Beker i Ivanišević radili sa Đokovićem. Beker mu je ranije bio trener, a sada osim sa Vajdom radi i sa Ivaniševićem. 

Bret je radio i sa Nikolasom Kiferom, kao i sa Johanom Krikom, sa kojim je takođe osvojio jedan grend-slem, Australijan Open 1981. godine. 

Tagovi