Ostali sportovi

Četa mala, ali odabrana: Imamo problema, ali ne tražimo alibi

Autor Gordana Bojanić

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore se nalazi na teškom ispitu u naredna dva kola u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. - 6.iI 9. januara protivnik je Švedska

Izvor: MONDO

Kada je najteže, “lavovi” su uvijek bili najjači.

Pokazali su to u mnogo navrata, a posljednji put u prošlim kvalifikacijama kada su nakon kiksa sa Farskim ostrvima “srušili” svjetskog i olimpijskog šampiona Dansku. Novo čudo trebaće im i ovog januara…

U dva meča (6. i 9. januar) protiv Švedske - starog i velikog rivala, kojeg su znali i nekoliko puta da sruše u važnim duelima - rukometaši Crne Gore pokušaće da izbrišu ubjedljiv poraz (minus devet) od Rumunije. I da tako nastave da sanjaju plasman na Evropsko prvenstvo.

“Švedskoj nedostaje desetak igrača, ali ima veliki broj vrhunskih rukometaša, toliko da može da napravi tri ekipe”, istakao je kapiten Crne Gore Vasko Ševaljević.

“To je Švedska, sigurno će doći u kvalitetnom sastavu i bila kompletna ili ne - to nam ne predstavlja nikakvu razliku”.

U vremenu korone muka sa sastavom imaće i naš selektor Zoran Roganović, pa neće moći da računa na beka Stevana Vujovića.

“U jačem smo sastavu nego kad smo igrali sa Kosovom i Rumunijom, mada i sad imamo problema. Međutim, glupo je i žaliti se kada znamo kakva je situacija u svijetu sporta i ostalim sferama života”, realan je kapiten.

“Fali nam nekoliko igrača, ali ne pamtim da smo u bliskoj prošlosti nekad bili kompletni”.Ono što je sigurno - ime rivala ni ovog puta nije nešto što će impresionirati “lavove”.

“Ne tražimo alibi, ovo je četa mala, ali odabrana. Daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat, a to je bod ili pobjeda, ukoliko nam se ukaže šansa možda i dvije”, nema dilemu Ševaljević.

Ranijih godina veliki adut naše selekcije bio je huk sa tribina - sada iz dobro poznatih razloga to neće biti slučaj.

“Gotovo svuda se igra pred praznim tribinama i trenutno nema bitnije razlike igra li se kod kuće ili na strani”, ocijenio je Ševaljević.

Prvi meč protiv Švedske “lavovi” igraju u srijedu od 18 sati u “Bemaks areni”, dok će se isti rivali sastati tri dana kasnije u Eskilstuni.