Ostali sportovi

NAJBOLJI SPORTISTA CRNE GORE: Nagrada za moje drugove vaterpoliste

Autor Ana Božović Izvor Dnevne novine

Draško Brguljan u intervjuu za Dnevne novine pričao o nagradi COK-a, budućim ciljevima, kao i o velikoj motivisanosti za predstojeće Olimpijske igre do kojih “ajkule” mogu da dođu preko kvalifikacija

Izvor: Youtube/screenshot/WebTV

Bila je to godina tokom koje je noseći jednog od rivala iz Hrvatske na leđima preko cijelog bazena (nezaboravan gol u meču za 3. mjesto na Evropskom prvenstvu) ujedno nosio i Crnu Goru do iznenađujuće medalje u Budimpešti.

Bila je to godina koju će pamtiti i po danima provedenim u karantinu u Danilovgradu, gdje je boravio zbog velike želje da tokom prvog talasa pandemije Kovida-19 bude u svojoj zemlji. A bila je to i godina na čijem kraju je dobio ono što je možda i ranije zaslužio.

Kapiten naše vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan najbolji je sportista 2020. u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

“Zaista lijepa stvar u godini koja je bila takva kakva je. Nije bilo ni normalnog sporta, a ni života - nadam se da ćemo u 2021. sve ovo da zaboravimo i da se vratimo starim životima”, istakao je Brguljan za Dnevne novine nakon što je saznao da je dobio najveće individualno priznanje u našoj zemlji.

Tokom “vrelog” januara Draško je predvodio “ajkule” do bronzane medalje - i to u trenutku kada je malo ko vjerovao u njih. Zbog svega toga kapiten ni sada ne zaboravlja saigrače.

“Velika čast i priznanje je za svakog sportistu kada ovakvu nagradu dobije u svojoj zemlji. Zaista velika nagrada za mene, ali prije svega bih rekao da je ovo velika zasluga cijelog tima - svi smo jako dobro funkcionisali na Evropskom prvenstvu i zasluženo smo nakon nekoliko godina uzeli medalju”, potencirao je Brguljan.

“I vjerujte nije fraza - da je bilo ko od momaka iz reprezentacije uzeo ovu nagradu bilo bi potpuno zasluženo”.
Prestižnu nagradu vaterpolista mađarskog Vašaša dobio je tri dana prije 36. rođendana. Pitanje za njega bilo je i da li je možda izgubio nadu da će uopšte i stići priznanje do kraja igračke karijere.

“Vaterpolo je timski sport i nekako mi nikad nisu bile prioritet individualne nagrade, niti sam ih jurio, ali naravno da je ovo na neki način kruna moje karijere i na najbolji način ju je zaokružila. Posebno nakon toliko godina u vaterpolu, nakon što sam od 2006. U reprezentaciji, poslije mnogo godina u inostranstvu”, objasnio je Brguljan.

Godina u kojoj je dobio nagradu trebalo je da bude krunisana Olimpijskim igrama u Tokiju. Ipak, zbog dobro poznatih razloga sa novim korona virusom, magične Igre “ajkule” će juriti u godini koja uskoro dolazi.

“Prije svega, svima bih poželio da 2021. bude bolja od prethodne godine, naravno zbog svih zdravstvenih razloga. Nadam se da ćemo se konačno osloboditi virusa i početi normalno da živimo”, naglasio je Brguljan.

A sportski snovi su jasni...

“Da, jedini cilj u prvom dijelu godine su nam kvalifikacije za Olimpijske igre, za koje sam lično jako motivisan i u klubu se isključivo pripremam za njih”.

Kvalifikacije u Roterdamu na programu su u februaru, a nakon toga svi u Crnoj Gori se nadaju da će “ajkule” i četvrti put zaredom gledati na Olimpijskim igrama.

“Nadam se da ćemo biti u Tokiju - u veoma jakoj konkurenciji. Nadam se da ćemo uspjeti da se pripremimo - prije svega, psihološki. Vjerujem u ovu ekipu, vjerujem da puno možemo i da ukoliko budemo i blizu formi sa Evropskog prvehstva da Olimpijske igre neće izostati”, zaključio je najbolji sportista Crne Gore.

Tagovi