Ostali sportovi

Ajkule u bazenu: Pripreme za Debrecin, ali su Roterdam i Tokio u mislima

Autor Gordana Bojanić

Vaterpolisti Crne Gore u Herceg Novom krenuli sa zagrijavanjem za uzbudljivu 2021. godinu

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

“Ajkule” su ponovo u bazenu, pomalo neobično (osim kada se početkom godine igra Evropsko prvenstvo) kreću sa pripremama u decembru, spremne za jednu vrstu “restarta” 2020.
Skoro sve ono što bi se u normalnim okolnostima ovih dana prepričavalo, zbog pandemije virusa Kovid-19, tek treba da se desi. I ponovo će, kao i prije godinu, u mislima vaterpolista Crne Gore biti Olimpijske igre, s tim što sada znaju da ih karta za Tokio čeka u Roterdamu, na kvalifikacionom turniru koji je zakazan za februar.
Prije toga, pravo “zagrijavanje” imaće u Debrecinu od 8. do 10. Januara na završnom turniru evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu.
“Sve ovo što smo krenuli, zajedno sa Svjetskom ligom, biće u cilju priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre - želimo da nastupimo u najjačem sastavu i uradimo sve da obezbijedimo olimpijsku vizu”, istakao je selektor Crne Gore Vladimir Gojković.
A “ajkule” su pripreme počele u Igalu, gdje će trenirati do posljednjeg dana 2020. Od 2. do 6. januara nove godine sparingovaće sa Srbijom u Beogradu, a onda slijedi Debrecin...
“Drago mi je da smo se ponovo okupili. Jedva čekamo Svjetsku ligu, da krenemo sa utakmicama, jer smo trenirali cijelo ljeto, ali bez mečeva”, rekao je kapiten Draško Brguljan.
A u četvrtfinalu Svjetske lige Crnu Goru očekuje repriza meča za treće mjesto sa posljednjeg Evropskog prvenstva - protiv Hrvatske.
“Svjetska liga jeste bitna, ali nije ni približno kao ono što nas čeka u februaru. To je usputna stanica ka kvalifikacijama za Olimpijske igre”, jasan je Brguljan.
Selektor Gojković na prvom treningu nije mogao da računa na sve igrače, a spisak kandidata za Debrecin saopštiće sjutra. Kada je u pitanju završnica evropskog dijela Svjetske lige, Španija je već u polufinalu, a za preostala tri mjesta osim Crne Gore i Hrvatske boriće se Francuska - Grčka (pobjednik će biti eventualni rival ajkula) i Mađarska - Italija.