Neodlučan

"FEDERERU VIŠE ODGOVARA ŠTO SMO POMERILI TERMIN"! Rekao da nije spreman za Australiju pa ipak pakuje kofere?

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Izgleda da nas je Švajcarac sve zavarao

Izvor: Youtube/Printscreen/Roland Garros

Švajcarska teniska legenda, Rodžer Federer posle dve operacije kolena i dugačkog oporavka trebalo bi da se vrati na Australijan openu.

Iako su i "FedeEks" i njegov trener Ivan Ljubičić u poslednje vreme govorili kako će Rodžer igrati na prvog grend slemu u godini, legendarni Švajcarac ubrzo nakon tih glasina rekao je da se ne oseća još uvek dovoljno dobro.

"Kralj šljake", Rafa Nadal potvrdio je učešće u Australiji, dok je Rodžer molio da se takmičenje odloži što se na kraju i dogodilo.

Sada, kada je datum utvrđen, čelnici turnira sigurni su u učešće jedne od najvećih zvezda "belog sporta", iako je šestostruki osvajač titule na Australijan openu naglasio nespremnost.

"Imamo obećanje svih igrača da će biti u Australiji. Početak je sezone, svašta još može da se dogodi sa listom igrača, ali svi su voljni da dođu. Svi igrači, uključujući i Rodžera su prihvatili da dođu", oglasio se Kreg Tajli, direktor Otvorenog prvenstva Australije.

Tajli je priznao i da im je Rodžer rekao da mu odgovara da prvi grend slem bude pomeren kako bi imao još vremena za oporavak.

"Rekao nam je da mu termin od 8. februara više odgovara u smislu vremena da se pripremi za Australijan open. Ipak, sve će zavisiti od toga kako će biti njegovo stanje u naredne dve do tri nedelje", završio je Kreg Tajli.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje 8. februara. Pre početka takmičenja svi učesnici su u obavezi da dve nedelje provedu u karantinu.

Titulu brane rekorder Novak Đoković u muškoj konkurenciji i mlada Amerikanka, Sofija Kenin u ženskoj.