Godine su učinile svoje

POČETAK KRAJA RODŽERA FEDERERA? Švajcarca tijelo sve manje "sluša", moli se da odlože Australijan Open!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Da li njegovo tijelo spremno za vrhunski tenis?

Izvor: Youtube/Printscreen/ActionEaston

Rodžer Federer na vrhunskom nivou traje duže nego bilo ko do sada i u 40. godini je uspijevao da igra vrhunski tenis. Ipak, sada se već postavlja pitanje dokle će moći tako. 

U 2020. godini je odigrao samo jedan turnir i na njemu samo šest mečeva, a onda je dva puta morao da operiše lijevo koljeno. Mnogi bi u tom trenutku odustali, ali ne i Rodžer.

Rafael Nadal je najavio da će naredne godine napasti njegov rekord po broju osvojenih grend slem titula, a Novak Đoković je blizu rekorda po broju nedjelja na vrhu ATP liste. 

Federer zbog toga želi da se vrati na teren, ali je veliko pitanje hoće li moći i kada će to biti slučaj, ako uspije. Sada je "Eurosport" prenio informaciju da je Federer u trci sa vremenom da bude spreman za Australijan Open. 

Zbog toga se veteran iz Švajcarske nada da će prvi grend slem sezone biti odložen bar za nekoliko nedelja, kako bi imao više šanse da se spremi.

On u avgustu puni 40 godina, a poslednji meč mu je upravo poraz od Novaka u Melburnu prošle godine. 

"Nadao sam se da ću u oktobru biti 100 odsto spreman, ali nisam ni danas. Biće tijesno za Australijan Open. Ovo je trka sa vremenom, zato me zanima da li će turnir biti održan u februaru. Naravno, pomoglo bi kada bih imao više vremena", istakao je Federer. 

On je istakao da nije planirao i drugu operaciju, ali da se od tada oporavlja po planu. 

"Druga operacija je bila veliki teret, ali u poslednjih šest mjeseci stabilno napredujem. Vidjećemo kako će se odvijati stvari u naredne dvije nedelje. Dosta sam radio sa fizioterapeutom u poslednje vrijeme, sada ćemo videti kako stojim sa tenisom", naglasio je Rodžer. 

Ova izjava jasno pokazuje da Federer od februara kada je izvršio prvu operaciju nije kročio na teren, a uzimajući to u obzir veliko je pitanje u kakvoj će formi dočekati Australiju, čak i ako bude spreman da zaigra. 

A vrijeme mu otkucava, uskoro dolazi i peta decenija. Da li će ikada biti onaj stari?