Ostali sportovi

BOBANA KLIKOVAC: CRNA GORA JE DOKAZALA DA MOŽE DA SE BORI SA SVAKOM EKIPOM (VIDEO)

Autori Nikoleta Vukčević Jovana Raičević

Crnogorska rukometašica Bobana Klikovac za MONDO otkriva kakve utiske nosi sa Evropskog prvenstva u Danskoj, šta su dalji prioriteti reprezentacije ali i naglašava važnost utakmica koje su preostale - danas sa Švedskom, a u utorak sa Španijom.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nakon tijesnih poraza od Fracuske i Rusije, "zlatne lavice" nažalost, nisu uspjele da se plasiraju u dalju fazu takmičenja. Međutim, imaju motiv do kraja, jer je šampionat Starog kontinenta i najbolja priprema za olimpijski kvalifikacioni period koji ih očekuje. Crna Gora je u dosta oslabljenom, ali i podmlađenom sastavu odigrala dva odlična meča protiv dvije rukometne velesile i favorita za medalju.

Bobana Klikovac ističe da su "lavice" dokazale u više navrata da mogu da se bore sa svakom ekipom, i dodaje da ostaje žal zbog izgubljenih mečeva pogotovu protiv Rusije i Francuske. Ipak, ostale su još dvije utakmice, ništa manje važne, naročito u pogledu zagrijavanja pred kvalifikacije za Olimpijadu u martu.

Ona naglašava i da je igranje bez publike, zbog pandemije koronavirusa, veliki hendikep. Takođe, ocijenila je da novi selektor Kim Rasmusen ima sjajnu energiju i iskustvo iza sebe kao i da je za kratko vrijeme uradio dobar posao i uklopio se sa timom.

POGLEDAJTE VIDEO: