Ostali sportovi

JOVANKA PRESKAČE MILENU I MARINU: "BORIĆEMO SE DO KRAJA"

Autor Adela Mulić

Rukometašice Crne Gore na otvaranju glavne runde Evropskog prvenstva igraju protiv Rusije od 18.15 časova.

Izvor: MONDO/Anto Baković

Glavna runda Evropskog prvenstva ovog decembra ne nosi priče o polufinalu i borbama za medalju. O njima se nije govorilo ni prije šampionata u Danskoj - “lavice” su ovog puta otišle da bez pritiska uživaju u rukometu i polako rastu pred kvalifikacije za Olimpijske igre.


Isto će raditi i u narednim danima kroz glavnu rundu, koju su zasluženo izborile. Za početak još jedan spekatkl i duel sa aktuelnim olimpijskim šampionkama i selekcijom koja je nadmoćno osvojila prvo mjesto u grupi B - Rusijom od 18.15h.


“Vidjele smo da Rusija igra na vrhunskom nivou, ali vjerujem da možemo da se borimo, nakon što se u duelima protiv Francuske i Danske vidjelo koliko znači duža klupa protivnika”, poručila je kapitenka Crne Gore, Jovanka Radičević, koja će danas da odigra 33. meč za “lavice” na Evropskim prvenstvima i tako će postati igračica Crne Gore sa najviše nastupa na šampionatima kontinenta - iza nje na 32 nastupa za sada ostaju Milena Raičević i Marina Rajčić.


“Lavice” imaju pozitivan skor sa Rusijom na evropskim šampionatima (2:1), ali taj poraz bio je veoma bolan za naše dame - prije dvije godine u dramatičnom meču, koji je “zbornaja” prelomila u finišu. Na kraju ta pobjeda je vodila do srebrne medalje, a Crna Gora je završila na 9. mjestu. Ovog decembra selekcija Ambrosa Martina došla je bez genijalne Ane Vjahireve, ali i dalje djeluje moćno.


“Nedostaje im Ana, jedna od najboljih igračica na svijetu, koju je teško zamijeniti, ali ima Rusija ogromnu klupu i dobru rotaciju. Dovoljno je da jedna igračica bude i desetak minuta na terenu, pa da njihov kvalitet dođe do izražaja”, smatra Matea Pletikosić, srednji bek naše reprezentacije.


Osim Rusije rivali Crne Gore u glavnoj rundi biće još Španija i Švedska. “Ne volim da prognoziram i pričam unaprijed kada su u pitanju protivnici u glavnoj rundi, ali daćemo sve od sebe”, riječi su Eme Ramusović, pivota Crne Gore.


“Nama je svaka utakmica mnogo važna, to je iskustvo više i to u period kada nam je najpotrebnije. Još se upoznajemo sa novim selektorom (Kim Rasmusen), ali do sada je svaka djevojka zadovoljna i srećna što je on tu”.
Tri puta su Crna Gora i Rusija igrale na Evropskim šampionatima, a skor je 2:1 za našu selekciju.

Tagovi