Ostali sportovi

RASMUSEN OSTVARIO CILJ BEZ PRAVIH PRIPREMA: “Sada treba da uživamo”

Autor Jovana Raičević

Rukometašice Crne Gore su se plasirale u glavnu rundu Evropskog prvenstva, “lavice” će među 12 najboljih igrati protiv Švedske, Rusije i Španije, a selektor i igračice šire optimizam

Izvor: MONDO/Anto Baković

Stigao je u nezgodnom trenutku, preuzeo je podmlađenu ekipu koju generalno nije sastavljao, odradio je svega par treninga, ali je uspio da ispuni zacrtani cilj na Evropskom prvenstvu u Danskoj - selektor Kim Rasmusen se sa “lavicama” pobjedom nad Slovenijom plasirao u glavnu rundu Evropskog prvenstva.

Tako će naše djevojke po peti put igrati u drugom dijelu šampionata među 12 najboljih, a rivali u glavnoj rundi u koju ne prenosimo nijedan bod su Švedska, Rusija i Španija.

“Imamo sjajne protivnike u glavnoj rundi, to je sjajno za nacionalni tim, da se bolje upoznamo, ali i za igračice jer zbog situacije sa korona virusom, mnoge dugo vremena nijesu igrale mečeve”, rekao je Rasmusen, svjestan da su jake utakmice potrebne “lavicama”.

“Ovi mečevi su dakle, značajne i zbog onoga što ih očekuje u klubovima, ali naravno i zbog onoga što nas očekuje u martu kada ćemo se boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Treba da uživamo u duelima protiv Rusije, Švedske i Španije”, jasan je Rasmusen.

Crna Gora samo na prvenstvu 2016. nije bila u drugoj fazi šampionata, a za to je krivac bio upravo sadašnji naš selektor koji nas je eliminisao sa Mađarskom. Međutim, na ovogodišnjem prvenstvu nakon sjajne igre protiv Francuske i očajne protiv Danske u utakmici “biti ili ne biti” naše dame su savladale Sloveniju 26:25 u utakmici u kojoj su non - stop vodile.
“Počele smo dobro, pokazale dominaciju do odmora i karakter. Kada je bilo najpotrebnije bile smo najjače.

Još jednom smo ostavile srce na terenu. Ponosna sam na djevojke i srećna što smo se plasirale u glavnu rundu”, istakla je golmanka Marta Batinović.

Glavna rudna Evropskog prvenstva počinje sjutra, a završava se 15. Decembra - Jelena Despotović zna da su Švedska, Rusija i Španija vrhunske reprezentacije.

“U glavnoj rundi nas očekuju sjajne selekcije, idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da imamo što da pokažemo i u drugoj fazi”, poručila je Jelena.