Stravično

HOROR NA TRCI FORMULE 1 - VOZAČ ISKAKAO IZ VATRE: Težak udes, eksplozija i bolid u plamenu !

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Srećom, vozač je preživjeo, iako mu je bolid prepolovljen i spaljen!

Izvor: Tanjug/AP, Kamran Jebreili/Pool AP

Haos u Bahreinu!

Na početku trke Formule 1, Francuz Roman Grožan je na drugoj krivini udario u bankinu i u tom trenutku je njegov bolid buknuo u plamenu!

Izgledalo je strašno, a njegov tim Has se odmah oglasio na Twitteru, porukom da se čuo sa vozačem i da je dobio potvrdu da je napustio bolid i da je sa njim sve OK.

Neverovatno kako je prošao bez teških povreda!

Svi vozači su se odmah vratili kod svojih timova, a neki među njima su napustili bolide i gledali reprizu incidenta.

Dugo ovako nešto nije viđeno!

Pretpostavka je da je Grožan došao u kontakt sa Lensom Strolom i da je pri udaru u zid nastala varnica koja je zapalila sve i zbog koje je morao da iskače iz bolide.

Bilo je tako strašno da su svi vozači aplaudirali gledajući snimak na TV ekranima. Grožanov bolid je od siline udarca prepolovljen po dužini!

Izvor: Tanjug/AP, Hamad Mohammed/Pool Reuters

 "Grožan se osjeća dobro. Ima opekotine na rukama i zglobovima na nogama. Očigledno je potresen i prolazi kroz sve neophodne preglede, ali je dobro. Djeluje da je OK i spašavanje je proteklo veoma brzo, Redari i Svetska automobilska organizacija su uradili sjajan posao. Bilo je zastrašujuće. Imali smo sreću u nesreći… Izgledalo je kako da je uleteo punom brzinom u barijeru. Ali video sam samo što ste vi videli", rekao je čelnik tima Has, Ginter Štajner za "Skaj sports".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.