stvarno su legende

TAJSON ODUŠEVIO ODGOVOROM DA LI ĆE SE BORITI ZA TITULU: Džons zahvaljuje drugima, legende nasmijale svijet

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Svi vole Majka, ali samo je mene udarao"

Izvor: Printscreen/YouTube/BT Sport Boxing

Svijet je ponovo vidio Majka Tajsona, svačijeg najdražeg boksera u poslednjih 40 godina, a i on i Roj Džons Junior su posle meča pokazali klasu, veličinu, ali i ono što krasi svaki sport – humor i sportski duh!

Tajson je obećao da će se ponovo boriti, ali ne za titulu, jer kaže da su humanitarni mečevi mnogo važniji od borbe za trofeje, a onda je svijetu podario još jednu legendarnu izjavu, kao u najboljim danima.

Svojevremeno je novinar pitao Tajsona da li se plaši plana protivnika, na šta je on dao svoj čuveni odgovor: "Svako ima plan dok ga ne udare. Posle toga se kao pacovi ukoče u strahu".

Taj prvi dio citata je postao sastavni dio bokserskog folklora, a posle egzibicije sa Džonsom, legendarni novinar Džim Grej pitao je Tajsona da li su ga omeli udarci protivnika, jer – "svako ima plan dok ga ne udare".

"Tako je, ali onda sam prešao na plan B – uzvratio sam udarce", odgovorio je Tajson "k'o iz topa" i podsjetio zašto je jedan od najboljih "treštokera" u boksu.

Što se tiče same borbe, bilo je nijerešeno, što je možda i najpoštenije za egzibiciju.

"Nemam problem sa time. Mislim da sam dobio borbu, ali ne smeta mi neriješeno jer sam zabavio narod. Bio sam jako srećan što sam ovdje bio, jako mi je drago što je trajalo osam rundi. Svi znaju da mogu da nokautiram nekoga, ali to može svako da uradi. Izdržati borbu do kraja je prava stvar", kazao je Tajson.

Džons je uglavnom bio na zadnjoj nozi, a djelovalo je da će ga Tajson slomiti udarcima u tijelo, što se ipak nije desilo. Da li je on zadovoljan neriješenim.

"Ja se ne zadovoljavam neriješenim, ali ovaj tip je toliko jak", počeo je zadihani Džons.

"Razumijem zašto neki ljudi govore da imaju spisak stvari koje hoće da urade prije smrti, jer ovaj tip kad udari, bez obzira gdje, to boli, sve boli. Možda ću morati da probam da uradim ponovo, ali ne znam. Udarci u tijelo su došli na naplatu, to je ono što te čini iscrpljenim, svi to znaju. Mislio sam da imam dobre 'pločice' na stomaku i da će moj 'siks pek' izdržati, ali izgleda da mi treba pakovanje od 12, jer ovo nije dovoljno", kazao je Džons, a Tajson se odmah ubacio:

"Izdržao si i vratio si se kao da je ništa, izdržao si, poštujem to", posle čega mu je pružio ruku.

Tajson je djelovao odmornije.

"Navikao sam da radim po tri minuta, a ponekad su ova dva minuta djelovala kao tri. Srećan sam što sam ovo uradio i moraću ponovo, a on (Džons) će biti na tom programu", odgovorio je.

Kada je Grej pitao Džonsa da li se plašio za svoje zdravlje, Tajson se odmah ubacio:

"Što svi njega to pitaju, a mene ne? Ja sam se plašio za svoje! On se tukao do prije dvije godine, a ja prije 15, a svi se brinu za njega! Iznenadio me nekim krošeima i to je boljelo", odgovorio je Tajson.

Na kraju, uslijedilo je pitanje koje zanima sve ljubitelje sporta, ali na koje svi pravi ljubitelji boksa znaju odgovor: "Majk, da li bi uradio isto ovo, ali da nije egzibicija, pod uslovom da dobiješ dozvolu?"

"Ma ne, ovo je mnogo važnije od borbe za titule. Mi smo humanitarci, pomažemo ljudima, sada sam posvećen tome", odmah je odgovorio Tajson.

Džons, koji ima državljanstvo Rusije, nosio je rukavice u bojama LA Lejkersa, na ijlevoj je pisalo 8, na desnoj 24, što su brojevi Kobija Brajanta kome je legendarni bokser tako odao počast.

"Teško je reći da li ću se vratiti, pričaću s porodicom. Svi vole Majka, ja ga volim, ali nije isto kad vas on udara. Odao sam počast Brajantu u njegovom domu, hvala Pensakoli, hvala svim mojim Rusima i mom timu", rekao je Džons.