Juri Rafu i Rodžera

VAJDA OBJASNIO ZAŠTO JE NOVAK IZGUBIO NA RG I ZAVRŠNOM MASTERSU: Sada će se fokusirati samo na jednu stvar!

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Novak je završio sezonu kao prvi na listi, ali bez dve titule.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković je po šesti put u svojoj karijeri završio sezonu kao najbolji teniser na svetu i tako se izjednačio sa Pitom Samprasom po broju sezona okončanih na vrhu ATP liste.

Njegov trener Marjan Vajda je posle uspešne takmičarske godine otkrio planove srpskog tenisera za naredenu sezonu.

"Novak je uradio nešto neverovatno tako što je šestu godinu završio na prvom mestu, sjajno dostignuće. Ispunio je cilj postavljen na početku ove godine, a u 2021. će se fokusirati isključivo na Grend slemove da bi se približio Federeru i Nadalu", rekao je Vajda.

On priznaje da nije bio siguran u kakvoj će formi biti Novak kada se sezona nastavi.

"Cenim to što je postigao uspehe posle restarta sezone. Bio sam zabrinut hoće li biti spreman, jer je preboleo i korona virus. Kad smo stigli u kamp u Marbelji fizički je bio dobar. Osvojio je Sinsinati, a da nije bilo one nesreće u osmini finala, mogao je i US Open", dodao je Vajda.

Na turniru u Beču i na završnom mastersu u Parizu je najbolji teniser sveta delovao prilično nezainteresovano u nekim momentima.

Na kraju sezone možda nije imao istu motivaciju, jer je praktično osigurao prvo mesto do kraja godine na turniru u Beču. Vodio je 4:0 protiv Dominika u odlučujućem taj-brejku ali mu je falila ta varnica”, ističe Vajda.

Na Rolan Garosu je ove sezone stigao do finala, ali je tamo od njega bio bolji Rafael Nadal.

"Bilo je hladno i vetrovito u Parizu. Mnogi su pričali da će ti uslovi odgovarati Novaku ali Rafa je odigrao neverovatno u finalu. Imao je neviđenu dubinu u udarcima, dok Novak nije baš bio sav svoj. Šteta je što je prethodno izgubio onaj četvrti set nepotrebno", zaključio je Vajda.