JASNO KAO DAN!

NOVI DOKAZ DA JE NOVAK NAJVEĆI SVIH VREMENA: Nadal ni do koljena, a Federer se nije toliko istakao!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Budi najbolji kada je najvažnije - ne protiv slabijih!

Izvor: Youtube/Preintscreen/Australian Open TV

U raspravi o "najvećem teniseru svih vremena" Novak Đoković ima mnogo argumenata, a vrijeme je da dopišemo još jedan koji nikako ne bi trebalo zanemariti.

Naime, Đoković ima najbolje procente pobjeda protiv TOP10 tenisera, što potvrđuje da je bio najbolji onda kada je to bilo najvažnije. Često mu žrijebovi nisu išli u korist, morao je težim putem do trofeja, a upravo tada je igrao i najbolji tenis - pun motivacije!

U dosadašnjem dijelu karijere Đoković ima učinak od 215 pobjeda i 100 poraza nad teniserima koji su u tom trenutku bili u TOP10 na ATP listi, što je 68,3%.

Devet pobjeda više od njega ima Rodžer Federer (224-123), ali vrijedi istaći da su njegovi procenti slabiji (64,69%), kao i da je to učinak ostvaren na 32 više meča i tokom šest godina dužeg perioda na ATP turu koji će Đoković vrlo brzo preskočiti.

Poslednji član "velike trojke" Rafael Nadal je tu u ozbiljnom zaostatku pošto za sada ima učinak od 174 pobjede i 95 poraza nad teniserima iz TOP10 (66,7).

Pit Sampras, najbolji teniser svijeta do pojave Federera, Nadal i Đokovića, koji je igrao u mnogo slabijoj eri, imao je učinak od 124 pobjede i 71 poraza, dok je recimo Lendl bio na 166-92, Beker na 121-65, Agasi na 109-90...