Ostali sportovi

NISAM MOGLA DA USTANEM, NI DA POMERIM RUKE! Nekadašnja prva teniserka sveta ispričala potresnu priču o odlasku u penziju

Autor Tamara Ranković Izvor mondo.rs

Bila je najbolja na svetu, a onda se bajka završila

Izvor: Instagram/carowozniacki

Bila je prva na svetu, osvojila 30 titula, a početkom godine odigrala oproštajni meč.

Nekadašnja danska teniserka Karolina Voznjacki (30) ostavila je profesionalni tenis zbog reumatoidnog artritisa, a za španske medije otkrila je kolike je probleme imala.

"Jednog dana želite da ustanete iz kreveta, ali ne možete da se pomerite. Jedna ste od najboljih teniserki po atletskim sposobnostima i ne krećete se. Bio je to šok, čak ni ruke nisam mogla da pomerim", ispričala je bivša šampionka Australijan opena.

"U međuvremenu sam pronašla dobrog reumatologa i sada živim normalan život, u svojim granicama", rekla je Voznjacki koja je iza sebe ostavila blistavu karijeru. Sada pomaže onima koji biju istu bitku kao i ona.

"Srećna sam što sada pomažem ljudima koji imaju istih problema. Morate da naučite da živite sa tim. Nikada to nisam doživljavala kao hendikep, osvojila sam turnir u Pekingu, igrala dobro na Mastersima" objasnila je lepa Karolina, koja je uspevala da igra sa zdravstvenim problemom, ali ne zadugo.

Tagovi