Izvukao se

ĐOKOVIĆ SADA ZNA PUT DO POLUFINALA: Ima šansu da "ovjeri" prolaz već večeras!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Odigran je zanimljiv meč drugog kola grupe "Tokio 1970", posle kojeg je razjašnjena Noletova situacija.

Izvor: Tanjug/AP, John Walton/PA

Sedmi teniser svijeta Saša Zverev uspio je da dođe do prve pobjede na završnom mastersu u Londonu i da tako donekle pojednostavi situaciju Novaka Đokovića u grupnoj fazi.

U dramatičnom meču koji je Argentinac Dijego Švarcman pokušao da preokrene slavio je njemački teniser, 6:3, 4:6, 6:3. 

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sigurno je zahvalan Švarcmanu što je uspio da "skine" bar jedan set Zverevu, jer mu je tako obezbjedio šanse za plasman u polufinale. Za to će biti potrebno da Đoković večeras pobedi Medvedeva 2:0, dok bi ga trijumf 2:1 takođe približio plasmanu, ali to ne bi bilo i teoretski potvrđeno.

Zverev je sjajno otvorio meč, servirao odlično i došao do 5:2 kada je Švarcman rešio da podigne nivo igre i osvoji još jedan gem, ali ponovo je servisom slao bombe Njemac i poveo sa 1:0 u setovima.

Izvor: FRANK AUGSTEIN/AP, Tanjug/AP/Frank Augstein

U drugom setu uspio je bivši šampion Londona ponovo prvi da dođe do brejka, ali Argentinac se na vrijeme probudio pa ne samo vratio već i oduzeo jedan servis gem protivniku.

Bilo je 4:4 kada je Dijego uspio da odservira dobar gem  a zatim za izjednačenje u setovima uzme joše jedan brejk. 

Izvor: FRANK AUGSTEIN/AP, Tanjug/AP/Frank Augstein

Odlučujući set nije "legao" Švarcmanu koji kao da još uvijek nije dorastao za završni masters. Lako je oduzeo Zverev ponovo servis rivalu i čuvao do konačnih 6:3 u trećem setu.