Endijeva analiza

MAREJ ZAPOSTAVIO TENIS PA POSTAO ANALITIČAR: Imao je šta da kaže o Novakovim rivalima u Londonu

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Nekada prvi reket sveta, harao je Londonom, ali sada ipak može samo da komentariše

Izvor: MN Press

Ko bi rekao da će 2016. na Završnom mastersu u Londonu britanski teniser podići pehar, a da samo nekoliko godina kasnije neće biti ni u prvih 100 na ATP listi.

Nekadašnji svetski broj jedan Endi Marej posle oporavka od povrede nije uspeo da se vrati u najbolju formu, ali pomno prati šta na terenu rade rivali.

Endi je bio gost u emisiji Gaela Monfilsa gde je komentarisao igru tenisera koji su tokom sezone postigli značajne uspehe. Za branioca titule u Londonu Stefanosa Cicipasa je verovao da je veliki talenat.

"Trenirao sam s njim 2017. godine kada mu je bilo 18. Razgovarao sam sa njegovim timom i mislio sam da je Top 10 potencijal, ali nisam očekivao da će se to desiti tako brzo, za 18 meseci", rekao je Marej pa se dotakao Nemca Saše Zvereva i njegove bivše drage.

"Bio je odličan u Kelnu, osvojio je tu dve titule. Vezao je pobede u Parizu, ali ima problema van terena sa kojima se bori, ti problemi ne izgledaju dobro za njega, moramo da vidimo šta će se narednih meseci desiti sa time, ali na terenu je i dalje sjajan, dobio je Rafu u Parizu", izjavio je Britanac i za kraj se osvrnuo na igru Danila Medvedeva.

"Medvedev je veoma neobičan igrač, možda ne izgleda lepo na terenu kao neki drugi, ali menja igru i mnogo razmišlja na terenu, što dosta igrača ne radi. Zna kako da pobedi, a to je glavno", iskreno je zaključio Endi Marej.

Endi iza sebe ima lošu sezonu, a trenutno je 116. rangirani igrač na ATP listi.


Tagovi