Ostali sportovi

NOVAK SUVERENO PRVI: I dalje bježi Nadalu, a jedan podatak dokazuje da je imao najteži put ove godine!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Novak Đoković je i dalje prvi na ATP listi.

Izvor: MN Press

Srpski teniser Novak Đoković dočekao je 294. nedelju na čelu ATP liste i on nastavlja svoju potjeru za vjerovatno najznačajnijim rekordom u istoriji tenisa. Federerovih 310 nedelja na prvom mjestu djeluju sve bliže.

Zanimljivo je da bi Novak već sada uspio da prestigne taj rekord da se brojanje nedelja nije stopiralo zbog pandemije virusa korona. Ovako on je na 16 nedelja od Federera, sa 1.930 bodova više od Nadala.

Kao i po običaju Novak je do prvog mjesta morao na teži način, što pokazuje njegov broj mečeva protiv igrača iz Top 10 u prethodne 52 nedelje.

Srpski teniser je odigrao 22 meča i pobijedio 15, a jedini koji je blizu njega je Dominik Tim. Austrijanac u 21 meču sa Top 10 protivnicima ima 14 pobjeda. Nadal je protiv najboljih na svijetu igrao 17 puta, a Rodžer Federer je imao tek 15 ovakvih duela i ima negativan skor – sedam pobjeda i osam poraza.

Upravo je pad Švajcarca jedina novost u Top 10 na ATP listi. On je sada peti, a na četvrto mjesto se popeo Danil Medvedev.

Dominik Tim je treći iza Novaka i Nadala, a Top 10 zaključuju Cicipas, Zverev, Rubljov, Švarcman i Beretini. Što se tiče srpskih tenisera Dušan Lajović je 26. a Filip Krajinović je posle pada za jedno mjesto 31.

Miomir Kecmanović je takođe pao jednu poziciju i sada je na 43. mjestu, Laslo Đere je 57. a potom slijede Nikola Milojević na 136. mjestu, Danilo Petrović kao 140. i Viktor Troicki koji je 196.