Ostali sportovi

JAKA ODBRANA I LAKI GOLOVI: Lavovi žele da naprave veliki korak ka EP

Autor Ana Božović

Rukometaši Crne Gore gostuju Rumuniji u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvpo 2022, utakmica se igra u Baja Mareu od 17.25 časova

Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Prijatan let do Beograda uz već prepričano peckanje “lavova” sa političarima Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, pa dugo i naporno putovanje autobusom do sjevera Rumunije i Baja Marea - grada gdje će “lavovi” morati da zaborave na umor i sve probleme sa novim korona virusom koji su uticali na sastav.

Razlog je jednostavan - rukometaši Crne Gore danas igraju tek drugi meč u kvalifikacijama, ali pobjedom nad Rumunijom napravili bi ogroman, možda i odlučujući, korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2022.

Utakmica u dvorani “Laskar Pana” između Rumunije i Crne Gore počinje u 17.25 časova.

Čeka nas jedan od najvažnijih duela u kvalifikacijama, a ponovo smo bez dosta standardnih igrača. Što je - tu je, idemo na pobjedu, želimo da poslije dva kola imamo maksimalan broj bodova”, jasno je iz Baja Marea poručio Miloš Vujović, krilo Fukse Berlina.

U prvom kolu, momci Zorana Roganovića očekivano bez mnogo muke “odradili” su Kosovo (32:25), dok je Rumunija bila bez šansi protiv Švedske (33:30, poluvrijeme 20:12).

Rumuni su u prvom poluvremenu bili dosta slabiji nego što smo očekivali i Švedska je to iskoristila i kontrama stekla visoku prednost. U nastavku Rumunija je promijenila način igre i izgubila ne baš tako ubjedljivo kako se činilo da će se meč završiti”, dodao je Vujović.

Od ranije je poznato da će Crna Gora i ovaj meč odigrati bez Mila Mijušković, Danila Mihaljevića, Miloša Božovića, Boža Anđelića I Branka Vujovića, a “lavovi” će sada morati i bez kapitena Vaska Ševaljevića i Rista Vujačića (morali su da se vrate u klub). Ipak, za meč u Baja Mareu trebalo bi da budu jači za Nebojšu Simovića i Igora Radojevića. U svakom slučaju naši momci znaju recept za trijumf protiv Rumunije.

Pokušaćemo da ih pobijedimo jakom odbranom i lakim golovima iz kontri”, istakao je Vujović.

Da podsjetimo - četiri puta su rukometaši Crne Gore igrali protiv Rumunije - nakon dva meča baraža (31:27, 24:29) na SP 2009. pošli su “balkanski trikolori”, dok su “lavovi” slavili u naredna dva duela (35:33, 28:27) u kvalifikacijama za EP 2010.