Ostali sportovi

KOSOVO JE ARHIVIRANO, ALI SU SE PROBLEMI JAVILI PRED RUMUNIJU: Vremenom će sve doći na svoje

Autor Ana Božović

Rukometaši Crne Gore su u 1. kolu kvalifikacija za EP savladali Kosovo, istakao se Goran Anđelić koji vjeruje u trijumf i nad Rumunijom koji bi približio našu selekciju Euru, ali u nedjelju crveni neće moći da računaju na još dva igrača

Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Mučili su se naši reprezentativci u prvom poluvremenu meča sa Kosovom na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. To ne bi trebalo da čudi, s obzirom na kompletnu situaciju oko novog korona virusa i činjenice da je pred meč sa spiska otpalo, između ostalih, i sedam standardnih reprezentativaca.

Ipak, oni koji su bili tu su dokazali da su vrijedni nacionalnog dresa. Jedan od njih bio je i Goran Anđelić.

Bio sam na širem spisku i sticajem okolnosti sam se našao na golu. Problemi oko svega sa koronom su uticali na sastav ekipe, ali mislim da sam opravdao ukazano povjerenje i pomogao ekipi na najbolji mogući način”, skroman je bio igrač poljskog Stala.

A problema je bila dosta - sa spiska su otpali, usled problema sa novim korona virusom, golmani Mile Mijušković i Danilo Mihaljević, bekovi Miloš Božović i Branko Vujović, a pivot Nebojša Simović i bekovi Božo Anđelić i Igor Radojević nijesu dobili dozvolu kluba da budu sa nacionalnim timom.

Ipak, smogli su naši reprezentativci snage da savladaju nepoznanicu Kosovo (32:25), posebno dominantnom igrom u drugom poluvremenu. Nošeni Anđelićem i Nemanjom Grbovićem (postigao devet golova) “lavovi” su uspjeli da se odlijepe sredinom drugog poluvremena, kada je Pljevljak “spustio zavjesu” na svoj gol.

Prva utakmica poslije pauze je uvijek teška. Nema tu nikakvih tajni, recepata. Uskraćeni smo bili i za prisustvo publike, pojedini igrači su iz karantina došli na okupljanje. Situacija je jako specifična, ali smo mi uspjeli da nadigramo protivnika - sedam golova je dovoljna zaliha za gostovanje. Vremenom će doći sve ostalo”, jasan je bio Anđelić.

Crnogorska rukometna liga polako hvata zalet, rukomet je pored ženske zaživio i u muškoj konkurenciji, a igrač koji je napravio svoje prve rukometne korake u pljevaljskom Rudaru osvrnuo se i na kvalitet lige u kojoj trenutno igra.

Poljska liga je dosta ozbiljna. Za razliku od reprezentacije koja je već dostigla svoj maksimum i polako krenula da slabi na internacionalnom nivou, liga raste iz godine u godinu. Dosta se ulaže u infrastrukturu, okosnica reprezentacije su igrači iz domaćih klubova, vidjećemo gdje će ih to odvesti”, rekao je golman “lavova”, koji je nedavno obnovio ugovor sa Stalom.

A naši reprezentativci neće imati previše vremena za odmor nakon napora iz meča sa Kosovom - danas lete za Beograd, a potom autobusom nastavljaju put do Baja Marea, gdje u nedjelju sa Rumunijom igraju možda i ključni meč za plasman na šampionat u Mađarskoj i Slovačkoj u januaru 2022. godine.

Ali crveni očigledno ne mogu bez problema - novi korona virus uzima maha u novom talasu pa je tako naša reprezentacija u meč sa Kosovom ušla oslabljena neigranjem sedmorice standardnih reprezentativaca. Nadali su se “lavovi” da će im se par saigrača pridružiti u Rumuniji a desilo se suprotno.

Kapiten Vasko Ševaljević i desni bek Risto Vujačić su dobili pozive svojih ekipa da se odmah vrate u Francusku! Na ovaj način su dva važna šrafa u igri našeg tima “izbijena” iz već klimavog mehanizma pa će priliku da se pokažu u nacionalnoj selekciji imati dva igrača sa šireg spiska - bek Igor Radojević i pivot Nebojša Simović.

Tagovi