Ostali sportovi

Korona kroji sastav rukometaša: Problemi su tu, ali osjećamo radost zbog okupljanja

Autor Jovana Raičević

Rukometaši Crne Gore sjutra (20.30) igraju protiv Kosova na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, selektor Zoran Roganović ne može da računa na najbolji tim, ali je otpimista.

Izvor: MONDO

Rukometaši Crne Gore okupili su u Podgorici i počeli pripreme za utakmice protiv Kosova i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine, koje će se od 14. do 30. januara održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Naša desetkovana reprezentacija je odradila prvi trening - prisustvovalo mu je samo 16 reprezentativaca i to će biti finalni sastav za prvi meč protiv Kosova, koji je na programu sjutra u “Bemax” areni (20.30h).

Sa jedne strane, imamo baš dosta problema sa dolaskom igrača, ali sa druge osjećam veliku dozu radosti jer se nakon 10 mjeseci ponovo okupljamo. Desetkovani jesmo, ali su momci odradili odličan posao na treningu, u međuvremenu su se pridržavali protokola za korona virus, tako da možemo da nastavimo tamo gdje smo stali u januaru”, rekao je selektor rukometaša Zoran Roganović.

Spisak igrača se iz dana u dan smanjivao - u protokolu neće biti prvog golmana Nebojše Simića, kao ni Miloša Božovića, Dobrođea je zabranila Igoru Radojeviću da se priključi nacionalnom timu, Ferencvaroš nije dozvolio Božu Anđeliću da zaigra jer je kompletan tim u karantinu, dok je Mile Mijušković u karantinu od ranije. Oslabljeni neigranjem čak sedam igrača sa prvobitnog spiska naš selektor vjeruje u dobar rezultat.

U svakog igrača koji je ovdje imamo jako veliko povjerenje. Ima momaka koji nijesu još nastupali za A tim, ali vjerujemo da će dati sve od sebe, kako sjutra tako i u Rumuniji, kako bismo napravili što bolji rezultat”, rekao je Roganović.

Kosovo je prvi rival u grupi 8, ne bi ga smjeli potcjeniti, a bilo bi lijepo da u misiju “EP 2022” uđemo sa pobjedom.

Oni su na okupu još od prošlog četvrtka, sa novim selektorom koji je Španac. Sa te strane su u prednosti jer mi nikad nijesmo bili na okupu u ovom sastavu, ali siguran sam da će naši momci srčanošću i motivacijom odraditi prvi meč kako treba”, rekao je Roganović, koji se nada da će naši momci biti uspješni u grupi gdje su pored Kosova još Rumunija i Švedska.

Potencijalno pojačavanje ekipe očekuje se u mečevima protiv Rumunije, gdje bi par igrača trebalo da se pridruži momcima koji će iznijeti prvi kvalifikacioni meč, a plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije ekipe iz osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Selektor Zoran Roganović za meč sa Kosovom moći će da računa na sljeljeće igrače - GOLMANI:  Jagoš Braunović i Goran Anđelić, KRILA: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Marko Lasica i Filip Vujović, PIVOT: Nemanja Grbović, BEKOVI: Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Aleksandar Glendža, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Risto Vujačić, Radojica Čepić, Vasilije Kaluđerović.