DA LI JE TO IZVODLJIVO?

ĐOKOVIĆ ĆE IGRATI DO 2025. GODINE? Ona tvrdi da bi Novak mogao kao Federer zbog jedne stvari!

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Tada će već biti u ozbiljnim godinama...

Izvor: YouTube/Wimbledon/Printscreen

Novak Đoković je u Beču doživeo težak poraz prošle sedmice, ali je uspeo i da obezbedi završetak 2020. godine na prvom mestu ATP rang liste i to po šesti put u karijeri.

Sa 33 godine i sedam meseci, on će postati najstariji teniser koji je godinu završio kao svetski broj jedan, a ima i onih koji veruju da ćemo Novaka gledati na terena skoro koliko i Rodžera Federera!

Švajcarac je poznat kao neko ko je pomerio granice igranja tenisa, jer i sa punih 39 i dalje ne namerava da ode u penziju, međutim, nije isključeno i da Đoković bude približno dugo u profesionalnim vodama.

Nekadašnja slovačka teniserka Danijela Hantuhova rekla je da očekuje od Đokovića da još dugo ostane na ATP turu.

"Uzimajući u obzir njegovu posvećenost on može da igra još dugo. Mnogo toga i dalje može da pokaže, jak je fizički i mentalno i mislim da će igrati još četiri-pet godina", priča 37-godišnjakinja i napominje da Đoković i dalje nije izgubio bitku za rekordan broj osvojenih grend slem trofeja.

Po tome bi Đoković mogao da "dobaci" na turu i do 2025. godine, kada će napuniti 38 godina. Koliko je to realno ostaje da se vidi, a Hantuhova zna šta bi moglo da bude ključno u celoj toj priči.

"Šta sada rade fizioterapeuti za oporavak je potpuno drugačije od onog što su radili pre pet godina. Mislim da je kod Novaka pitanje samo to dokle će ga tenis i dalje ispunjavati", kaže Slovakinja.

Ona je dodala i da je Đokoviću, ali i Rafaelu Nadal ispravan stav van i na terenu pomogao da toliko dugo traju na vrhunskom nivou.

"Oni imaju sjajan balans i znaju kako da se odmore od tenisa. Zbog toga su tako dobri. Ali, kada izađu na teren, onda je sve podređeno tenisu. I zato toliko često pobeđuju. To je osećaj koji uvek želite da iznova doživljavate", otkrila je njihovu "tajnu" Hantuhova.