Ostali sportovi

NADALOV REKORD NI NOVAK NEĆE STIĆI, A NIJE ROLAN GAROS: Rafa napravio nezamisliv uspeh kojim će dugo ostati najbolji!

Autor Gordana Bojanić

Bitke koje najveća teniska trojka svih vremena vodi za rekorde postaje sve uzbudljivija.

Izvor: Guliver/Getty Images/Aurelien Meunier, Aurelien Meunier/Getty Images Europe

I dok je Nolepo šesti put utvrđivao kraj sezone na prvom mestu, "Bik sa Majorke" nije morao ni prstom da mrdne, a oborio je novi rekord.

Ovaj - teško da će iko od aktuelnih tenisera tek tako moći da obori - pa ni Novak Đoković!

Legendarni Španac, Rafael Nadal je najviše nedelja u prvih deset igrača sveta!

U ponedeljak je otpočeo 788. uzastopnu nedelju na teniskom vrhu i time prestigao čuvenog Džimija Konorsa koji je bio među najboljima 787 nedelja.

Rafa se probio na vrh po prvi put 2005. godine, a sada 15 godina kasnije postavio je težak zadatak najvećim rivalima. Švajcarski miljenik Rodžer Federer zaostaje 54 mesta za kraljem šljake, dok je najbolji teniser sveta Novak Đoković daleko iza obojice sa 555. nedelja na listi najboljih.

Ipak, Noletu nisu cilj nedelje provedene u prvih deset, već nešto važnije. Srpski as juri Federerov rekord od 310 nedelja na poziciji broj jedan. Đoković bi u martu mogao da nadmaši Švajcarca, a više ni ne krije da mu je to cilj.

Naravno, ni Federer ni Đoković neće moći da preskoče Nadala po ovom pitanju, jer se radi o uzastopnim nedeljama u top 10 društvu. Recimo, Đoković je tokom 2018. godine bio čak i 22. na svetu, zbog čega je njegov niz bio prekinut...

Nadal se ne obazire previše na postizanje pomenutog uspeha, već se priprema za završni Masters u Parizu na kome najbolji srpski teniser neće učestvovati, ali ćemo gledati drugog predstavnika naše zemlje, Filipa Krajinovića.