Ostali sportovi

"ON JE KRETEN", O OVOM TENISKOM SKANDALU SE ĆUTALO: Pale teške reči, raskinuto prijateljstvo (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Malo je poznato kakva se svađa dogodila na ATP kupu početkom godine.

LONDON, ENGLAND - JUNE 21: Daniil Medvedev of Russia shakes hands at the net with Diego Schwartzman of Argentina after their Quarter-Final Singles Match during day Five of the Fever-Tree Championships at Queens Club on June 21, 2019 in London, United Kingdom. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Brunskil, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Kada se obuče dres nacionalnog tima emocije se istog trenutka pojačaju. To je slučaj i u tenisu. Početkom godine prvi put se održao ATP kup, a teniseri su sa tolikim žarom igrali za svoje reprezentacije da je dolazilo i do svađa.

Zajedno su trenirali, a sada jedan drugog ni ne pozdrave kada se sretnu. Šta se dogodilo između ruskog tenisera Danila Medvedeva i Argentinca Dijega Švarcamana?

Deveti teniser sveta, otkrio je zašto više ne želi da čuje za nekadašnjeg ruskog prijatelja. Naime, sve je počelo na ATP kup meču između njihovih nacionalih timova.

"Napravio sam brejk a 5:3 i to proslavio tako što sam pogledao ka svojoj klupi. Kada sam servirao na 5:4, bilo je 0:30, napravio sam duplu servis grešku i on je vrisnuo od sreće. Pogledao sam i pomislio: 'Ovo je čudno'. Bilo je 0:40, izgubio sam poen i on je osvojio set sa 6:4, pogledao me, pa pogledao klupu Argentine. Rekao sam: 'On je kreten'. Tada sam mu rekao da je idiot. Vređao sam ga", nije krio Švarcman, i uporedio situaciju sa fudbalskom utakmicom.

"Kao da je postigao gol u fudbalu i krenuo da slavi pred vama i vašim navijačima", prisetio se Argentinac.

Čak ni selektor Rusije Safin nije podržao svog igrača već ga i on okarakterisao kao ludog.

"On je malo lud, ne razumem zašto je to uradio", poručio je Safin i izvinio se Švarcmanu nakon meča.

Sudija je takođe objašnjavao Medvedevu da ne sme da se ponaša neprimeno, a Rus je iz sve snage udario reketom u sudijinu stolicu. Publika je burno odreagovala. Pogledajte koliko je napeto bilo u tom meču.

Danil Medvedev i Dijego Švarcman
Izvor: YoutubeСёрфинг

Tagovi