Ostali sportovi

Nakon tri poraza - remi: Plave dame još ne znaju za pobjedu u LŠ

Autor Jovana Raičević

Rukometašice Budućnosti odigrale neriješeno protiv neporaženog Bresta u 4. kolu najkvalitetnijeg evropskog šampionata - 22:22.

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Plave dame nisu bile svoje u uvodna tri kola rukometne Lige šampiona, nije funkcionisao ni napad, ni odbrana, pa su na startu upisale tri poraza.

Četvrta runda grupne faze LŠ nije donijela premijerni trijumf, ali je donijela bolju igru protiv neporaženog Bresta – na kraju, u Bemax areni, Budućnost – Brest 22:22.

Alison Pino i Jovanka Radičević bile su najefikasnije sa po šest golova u timu Budućnosti, dok je Barbara Arenhart upisala 11 odbrana, uključujući i sedmerac. U francuskom timu najbolja je bila Gledis Lasurs sa pet, dok je Ana Gros dodala četiri gola.

Budućnost će u petom kolu, 18. oktobra, biti gost Borusije iz Dortmunda.

Nakon dva minimalna vođstva Budućnosti (1:0, 2:1), Brest je preokrenuo u 7. minutu pogotkom Nijakate – 3:2. Francuski tim tri puta imao je po dva gola prednosti (5:3, 6:4, 7:5), nakon čega su uslijedila tri vezana gola našeg tima, pogađale su Pino i dva puta Radičević za vođstvo 8:7 u 17. minutu.

Prednost je prvi put iznosila dva gola (11:9) nakon što su mrežu protivnika zatresle Pino i Džaferović, Lekić je pogodila za 12:10 u 24, ali u preostalih šest minuta, „plave“ nijesu postigle gol, pa je na velikom odmoru bilo neriješeno – 12:12.

Brest je poveo na početku drugog poluvremena preko Koatanee, a uslijedio je period najbolje igre Budućnosti i serija od pet vezanih golova (po dva Pino i Vukčević, jedan Radičević) za četiri gola prednosti (17:13) u 37. minutu.

Nakon tajm auta koji je uzeo trener francuskog tima Loran Bezo, njegove izabranice uzvratile su sa četiri vezana pogotka i došle do izjednačenja (17:17) u 46. minutu.

Od tog trenutka, igralo se gol za gol, a potom je uslijedila neizvjesna završnica. Arenhart je 45 sekundi prije kraja odbranila zicer Pop-Lazić, a Adžić pola minuta prije kraj uzeo tajm aut.

Lekić je stigla na šest metara, ali je bila dosta iskosa, što je Toft iskoristila i donijela drugi uzastopni remi Francuskinjama, nakon što je protiv Đera bilo 25:25.

 BUDUĆNOST – BREST 22:22 (12:12)

 PODGORICA – Dvorana „Bemax arena“. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Alpaidze, Berezkina (Rusija).

Sedmerci:  Budućnost 4 (4), Brest 2 (0). Isključenja: Budućnost 6, Brest 10 minuta.

BUDUĆNOST: ARENHART (10 odbrana i sedmerac), Vujisić, RADIČEVIĆ 6 (4), Popović, Džaferović 2, Novović, Marsenić, BRNOVIĆ 3, PINO 6, MASLOVA 1, Ramusović, LEKIĆ 2, MEHMEDOVIĆ, Kadović, Grbić, Vukčević

BREST: Kiniju, DARLO (2 odbrana), Toft (8 odbrana), Moni 1, Tublan 1, Tisije 1, GROS 4, GULDEN 1, LASURS 5, Nijakate 1, Katani, Pop-Lazić 3, FOPA 1, JAUKOVIĆ 2, KOATANEA 2, Jariž.