Trofej

STIGLA JE NASLJEDNICA RAFAELA NADALA: Poljakinja je šampionka Rolan garosa!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Stigla je i planira godinama da dominira šljakom u Parizu.

Izvor: Alessandra Tarantino/AP, Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

Veliki pehar za mladu Poljakinju. Iga Švjontek je pobedom nad Sofijom Kenin stigla do prve grend slem titule u karijeri.

Neočekivano finale nije donijelo mnogo uzbuđenja jer je teniserka iz Poljske, iako nema previše iskustva, rutinski izašla na kraj sa Amerikankom.

IGA ŠVJONTEK - SOFIJA KENIN 2:0 (6:4, 6:1)

Prvi set je donio rezultatsku neizvjesnost, pa smo tokom njega vidjeli čak pet brejkova i dva povratka u meč Sofije Kenin. Amerikanka ruskog porijekla je dva puta prepuštala prednost rivalki, između ostalog i ubjedljivih 3:0 na početku meča, ali je sve do poslednjeg gema u setu uspjevala da se vrati.

U drugom setu nije bila ni blizu. Švjontek je, vjerovatno malo i zbog euforije, izgubila svoj servis u prvom gemu, ali je zatim osvojila šest uzastopnih gemova u finalu!

Impresivan učinak djevojke koja ima tek 19 godina i najmlađi je osvajač Rolan garos u singl konkurenciji još od Rafaela Nadala, njenog omiljenog tenisera. Svaka čast, Iga!

Teniserka iz Poljske planira da i u narednim godinama bude dominantna na šljaci u Parizu, a njen idol će sjutra u finalu protiv Novaka Đokovića pokušati da stigne do 13. titule na ovom turniru!

Poljska teniserka nikada ranije nije stigla dalje od četvrtog kola na grend slem turniru. Ona je u Pariz došla kao 54. teniserka svijeta, a osvajanje bodova na šljaci joj je donjelo napredak od čak 37 pozicija. Na narednoj listi će biti 17. reket svijeta.