Ostali sportovi

NOVAK "PREGAZIO" RIVALA I IZBEGAO SKANDAL SA US OPENA: Još tri koraka do titule Rolan Garosa!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je bez mnogo problema savladao Karena Hačanova u trećem kolu Rolan Garosa i stigao do četvrtfinala.

Izvor: Julian Finney/Getty Images Europe, Getty images/Julian Finne

Novak Đoković se prošetao u četvrtfinale Rolan Garosa posle rutinske pobede nad Karenom Hačanovom 6:4, 6:3, 6:3. Srpski teniser je kontrolisao tok celog meča, a samo je u jednom trenutku u prvom setu delovalo da Hačanov može da pruži ozbiljniji otpor.

U prvom setu je Novak uzeo brejk, ali je Rus odmah uspeo da se vrati, te da već u narednom gemu uzme servis Đokoviću. Ipak srpski teniser se nije predavao, pa je već u narednom gemu opet oduzeo servis protivniku, pa je tako osvojio prvi set.

 Tokom prvog seta smo videli i svojevrsnu reprizu događaja sa US Opena, pošto je na polovini seta Novak pogodio linijskog sudiju u glavu, kada je pokušao da vrati opasan servis Hačanova.

Drugi set je uzeo ubedljivo najlakše, Odmah je došao do brejka, a na servis Hačanova nije iskoristio četiri set lopte. Na svoj servis je bio siguran i stigao je do 2:0.

Delovalo je da će se sve brzo završiti kada je najbolji teniser današnjice uzeo brejk, ali je Hačanov uspeo da mu uzvrati. Poslednji trzaj ruskog tenisera desio se u šestom gemu trećeg seta. Nije iskoristio dve brejk lopte, a onda je sve bilo gotovo. Srpski teniser je uzeo dva gema na njegov servis i došao do lagane pobede. 

Naredni korak je četvrtfinale. Svetski broj 1 će imati priliku da igra protiv boljeg iz duela Pabla Karenja-Buste i Denisa Altmajera. Upravo je protiv Karenjo-Buste  Novak eliminisan na US Openu, zbog toga što je lopticom pogodio linijskog sudiju u grlo. 

Izvor: Tanjug, Christophe Ena/AP