Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ JE NAPALJENIJI NEGO IKAD: Bio je njegov najveći kritičar posle US opena, sada ne može da veruje!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Amerikanac se ponovo oglasio.

Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill, MONDO - ilustracija

Novak Đoković je furiozno startovao na Rolan Garosu, pobedivši Mikaela Imera u prvom kolu, nastavivši pobednički niz nakon trijumfa na Mastersu u Rimu.

Bio je to savršen odgovor najboljeg tenisera sveta na diskvalifikaciju sa US opena, kada je jedan od njegovih najžustrijih kritičara bio Džon Mekinro.

Američka "prznica" bio je vrlo glasan u kritikama na račun Srbina, uprkos tome što je Đoković slučajno pogodio linijsku sudiju zbog koje je zaradio diskvalifikaciju.

Mekinro, koji je bio poznat po neverovatnim ispadima, napadima na sudije i nesportsko ponašanje, ovoga puta je bio pozitivno nastrojen prema Novaku, hvaleći njegove partije.

"Onakav incident sa lopticom događa se jednom u milion slučajeva. Na Novakovu nesreću, organizatori nisu imali izbora i morali su da ga diskvalifikuju. To je bio incident i katastrofa za Novaka. Imao je priliku da nastavi da piše istoriju, ali je sve otišlo u potpuno drugom smeru i prokockao je sjajnu šansu. Međutim, kako je posle toga reagovao... Iznenađen sam da situacija iz Njujorka nije uopšte uticala na njega u negativnom smislu. Pokazao je snagu i karakter. On se posle toga presabrao, izašao i poručio da želi da bude najbolji od najboljih", kaže "Big Mek".

Amerikanac smatra da Nadal nije favorit na Rolan Garosu iako je 12 puta osvajao trofej i ima skor 95-2 na pariskoj šljaci.

"Mislim da su sada Novakove šanse na Rolan Garosu iste kao i Nadalove. Logično bi bilo da je Rafa veliki favorit, ima 12 titula na ovom turniru, ali imam utisak da je Đoković napaljeniji nego ikada da slavi u Parizu", ističe Mekinro.