Ostali sportovi

Sjajan turnir za crvene dame: Da iskoristimo svaki minut

Autor Gordana Bojanić

Naše najbolje rukometašice igraju danas protiv Francuske na otvarannju turnira Zlatna liga koji se igra u Danskoj (17.45)

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometašice Crne Gore kreću u prvu akciju nakon Svjetskog prvenstva u Japanu - izabranice Pera Johansona će danas (17.45) igrati protiv Francuske na startu turnira Zlatna liga koji se igra u Danskoj.

Turnir se održava u sklopu EHF sedmice, a biće odlična provjera za "lavice" uoči Evropskog prvenstva koji je na programu u decembru.

Zbog komplikovanog avio saobraćaja, naše rukometašice su se okupile u Danskoj gdje su i odradile treninge pred današnji meč. Osim Francuske, rivali će biti još dvije velesile domaćin Danska i Norveška.

"Igraćemo protiv sjajnih protivnika, ali smo svjesni da smo u neravnopravnom položaju u odnosu na ostale timove, zbog brojnih problema koje smo imali sa sastavom. Vjerujem da će djevojke koje su ovdje iskoristiti svaki minut na terenu. Sa nama su neke nove djevojke, neke će morati da preuzmu veću odgovornost nego što je to bio slučaj do sada, tako da je ovo na neki način i prilika za njih" rekao je selektor Johanson.

Na spisku švedskog stručnjaka za ovu akciju su: golmanke Tea Marinović i Ljubica Nenezić, lijeva krila Majda Mehmedović i Dijana Mugoša, desna krila Jovanka Radičević i Dijana Ujkić, pivoti Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević, lijevi bek Đurđina Jauković, srednji bekovi Itana Grbić i Sara Gugač, te desni bekovi Andrea Klikovac, Sanja Premović i Katarina Džaferović.

Tagovi