Ostali sportovi

ALARM JE UPALJEN: PLAVE DAME JOŠ JEDNOM RAZOČARALE

Autori mondo.me Ana Božović

Rukometašice Budućnosti upisale treći poraz u isto toliko utakmica u Ligi šampiona, sada je bolji bio danski Odenze 30:21

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Plave dame" su tokom pripremnog perioda prošle turbulentan period, prekidale su pripreme zbog korone, trener Dragan Adžić dugo nije na okupu imao sve igračice na treningu, nema ih ni dan danas, ali...

Alarm je upaljen uprkos svim problemima - rukometašice Budućnosti su izgubile i treći put na isto toliko utakmica. I to u Ligi šampiona!

Budućnost je poslije poraza od Podravke i CSKA, poražena i od Odenzea na strani 30:21. Tako "plave dame" imaju nula bodova nakon tri odigrana kola u najkvalitetnijoj evropskoj ligi.

Međutim, više od rezultata zabrinjava igra, a Budućnost je bila očajna u prvom, a naročito u drugom dijelu i u odbrani i u napadu - 12:8, 18:13.

A koliko je Budućnost bila bezidejna, bezlična i neogranizovana govori podatak da Jovanka Radičević, najbolji strijelac LŠ prošle sezone, nije postigla nijedan gol. Ništa nije štimalo u igri naših šampionki, jer su bekovi pravili početničke greške i gubili su lopte, a saradnja je bila očajna.

I u takvoj predstavi, plave su znale da priđu na minus tri, ali je to bilo sve što su mogle da urade.

Andrea Lekić i Majda Mehmedović su bile najefikasnije u našem timu sa po šest golova, a u pobjedničkom timu se istakla Džesika Da silva Kintino sa osam pogodaka.

U duelima trećeg kola grupe B koji su odigrani u subotu, CSKA je slavio ubjedljivu pobjedu protiv Ramniku Vlčee 30:20, dok je Borusija Dortmund slavila na gostovanju ekipi Podravke – 26:25. U derbiju kola, Brestu i Đer su igrali neriješeno 25:25.

ODENZE – BUDUĆNOST 30:21 (12:8)

ODENZE – Dvorana „Sidbank arena“. Gledalaca: 500. Sudije: Braset, Sundet (Norveška). Sedmerci: Odenze 2 (2), Budućnost 7 (5).
Isključenja: Odenze 8, Budućnost 14 minuta. Crveni karton: Kadović (Budućnost) u 27. minutu.


ODENZE: Rajnhart (tri odbrane), Vester (sedam odbrana i dva
sedmerca), Ombak 2, Kindbel 3, Abing 2 (2), Johansen, Da silva Kintino 8, Iversen 3, Grot 1, Larsen, Hald, De La Kur 1, Ikehara, Hejlund 5, Valen, Elver 5.


BUDUĆNOST: Atingre (pet odbrana), Arenhart (dvije odbrana), Petrović, Radičević, Gugač, Džaferović, Marsenić, Brnović 5, Pino 2 (1), Maslova 1, Ramusović, Lekić 6 (2), Mehmedović 6 (2), Kadović, Grbić 1, Vukčević.