Ostali sportovi

Plave dame za prvi trijumf u LŠ: Svjesne smo trenutnog stanja

Autor Ana Božović

Rukometašice Budućnosti gostuju Odenzeu (16.00) u okviru 3. kola Lige šampiona

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ne dešava se često da pored Budućnosti nakon dva kola Lige šampiona stoji nula, ali vrijeme korone učinilo je svoje, pa djevojke Dragana Adžića tek traže pravu formu...

Nakon poraza od Podravke i CSKA, "plave dame” prvi trijumf ove sezone jure na sjeveru Evrope protiv danskog Odenzea. Meč u "Sidbank areni” igra se danas od 16 sati.

"Mislim da smo između dva meča u grupi podigle formu, a da ćemo sada u trećoj utakmici pokazati još više”, istakla je pred put u Skandinaviju Itana Grbić.

"Svjesne smo trenutnog stanja i da trenutno nijesmo na nivou na kojem možemo da budemo ono što sigurno možemo da očekujemo je naših 100 odsto na terenu

Za razliku od velikana iz Podgorice, Odenze je upisao pobjede tokom prve dvije runde protiv Borusije Dortmund (32:27) i Ramniku Vlčee (30:21).

"Ako bismo poredili Odenze sa Podravkom i CSKA, sigurno je da danski tim mnogo više trči, tako da ćemo naj veći fokus imati na vraćanju i igri u odbrani”, dodala je Grbićeva.

Iako je u domaćem šampionatu posljednje dvije godine u sjenci Esbjerga, Odenze imama sjajan tim predvođen svjetskim šampionkama sa posljednjeg Mundijala Lois Abing i Tes Vester, kao i njihovom čuvenom saigračicom iz reprezentacije Holadnije Nike Grot.

"Čeka nas težak meč, zahtjevan u oba pravca posebno mislim da je tranzicija njihovo najjače oružje. Možda nemaju vrhunske šutere, ali imaju odlične fintere... Spremile smo se, pružićemo maksimum, pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti”, zaključila je Itana Grbić.

Poslije ove runde "plave dame” očekuje prva mini pauza u Ligi šampiona zbog obaveza u reprezentaciji.

Tagovi