Ostali sportovi

ALARM NIJE UPALJEN NI POSLIJE DRUGOG PORAZA: Zahvalan sam igračicama, znamo put

Autori mondo.me Ana Božović

Budućnost je napravljena da napadne treću evropsku titulu, ali na početku sezone u rukometnoj Ligi šampiona ne zna za pobjedu.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ženski rukometni klub Budućnost je ušao sa dosta problema u sezonu (virus korona, mali broj treninga, povrede..), ali to ne smije i ne može da bude opravdanje na startu Lige šampiona.

Budućnost je projektovana da donese treću evropsku titulu u Podgoricu, a u uvodna dva kola je upisala dva poraza - od Podravka Vegete u Koprivnici i juče od CSKA (25:22) u Podgorici.

A ni jedan, ni drugi tim nisu kvalitetniji od "plavih dama". Međutim, trener Dragan Adžić ne pali alarm, a optimista je što se tiče nastavka sezone.

"CSKA je u Podgoricu došao sa dodatnom energijom nakon pobjede protiv Đera. Dobro ih poznajemo i znali smo da će biti teško. Najvažnije je ipak, da su sve djevojke ostale zdrave, da su dale i više od maksimuma i na tome sam im zahvalan do neba", rekao je Adžić, koji je dodao.

"Znamo svoj put i znamo da ga gradimo na pravi način. Očekujem da ćemo biti bolji kako sezona bude odmicala. Odradili smo samo tri treninga u kompltnom sastavu i to je nezabilježeno u rukometu", jasan je trener plavih rukometašica.

Budućnost će u trećem kolu, 27. septembra, biti gost danskog Odenzea.