bez dlake na jeziku

LEBRON JE KUKAVICA BEZ KIČME, MUKA MI JE OD NJIH: MMA borac žestoko isprozivao protivnike Trampa

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.rs

Kolbi Kovington protiv NBA zvezda, nova epizoda

Izvor: Handout/Getty Images North America, Guliver

MMA borac Kolbi Kovington penje se uz lestvicu ka izazivanju šampionskog pojasa u UFC, ali je u SAD još poznatiji po svojoj podršci predsedniku Donaldu Trampu, pogotovo kako se približavaju tamošnji izbori.

On je u avgustu prozvao NBA košarkaše da su licemeri, jer su bojkotovali sport koji im je doneo milione. A posle dominantne borbe i pobede nad Tajronom Vudlijem, Kovington je isprozivao verovatno najpoznatijeg sportistu na drugoj strani političkog spektra u SAD – Lebrona Džejmsa, najveću zvezdu NBA.

Kovington je na događaju UFC Vegas 11 ušao u oktagon sa bivšim šampionom velter kategorije Vudlijem, u meču koji se dugo pravio u kome obojica boraca otvoreno ne vole jedan drugog.

Od treutka kada se borba preselila u parter, prestala je da bude borba i pretvorila se u prebijanje. Vudli je bio potpuno nemoćan i nije mogao da izađe na kraj, a o dominaciji dovoljno govori podatak da je u četvrtoj rundi Kovington pogodio 100 (!) udaraca, a Vudli samo 2!?

Posle nokauta u petoj, Kovinton je uzeo mikrofon podržao Trampa na predsedničkim izborima, a onda dodao da mu je muka od svih tih "woke" (bukvalni prevod, "probuđeni", a odnosi se na društvenu pravdu u SAD) sportista, pre svih Džejmsa, multimilionera koji trenutno juri svoj četvrti šampionski prsten.

"Posvećujem ovu pobedu svima onima koji prvi stižu na mesto nesreće, svoj vojsci. Ovaj svet ne bi bio bezbedan bez vas. Čuvajte nas i dalje, a ne ove 'probuđene' sportiste. Muka mi je od tih 'probuđenih' sportista i kukavica bez kičme, kao što je Lebron Džejms", rekao je Kovington.

Naravno, pomenuo je i izbore:

"Dame i gospodo, tiha većina je spremna da napravi buku. Ako mislite da je ovo bilo prebijanje, sačekajte 3. novembar kad se Tramp dohvati 'pospanog Džoa' (Bajdena)", kazao je Kovington.

Džejms je jedan od najglasnijih kritičara Trampa, jedan od vodećih sportista u pokretu Životi crnaca su važni, a njegove kritike su prelazile i u besne psovke. As Lejkersa trenutno se trudi da se poveća broj birališta u državi pred izbore.

Naravno, bilo je tu i sportskih prozivki. Kovington je pozvao na boj aktuelnog velter šampiona Kamaru Usmana, kao i nekadašnjeg druga iz dvorane Horhea Masvidala i poručio im da dolazi po njih.