Ostali sportovi

Danka je ponovo u formi: Bila je IZGUBLJENA, a sada opet UŽIVA

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Naša najbolja teniserka se plasirala u 3. kolo turnira u Rimu, a trenutno igra tenis kao iz najboljih dana i priznaje da uživa kada je na terenu

Izvor: iStock photo/mikdam

Najbolja teniserka Crne Gore je jedno vrijeme praktično nestala iz teniskog svijeta, rezultati su bili sve lošiji i lošiji, svi su počeli da sumnjaju...

Ali, Danka Kovinić ponovo uživa u tenisu! I što je najvažnije postiže ozbiljne rezultate.

Prvo je osvojila egzibicioni turnir u Beogradu, zatim je ispala u 2. kolu US opena, pa je tijesno poražena u četvrtfinalu Istanbula od favorizovane Eženi Bušar, a sada igra fenomenalno u Rimu.

Prvo je prošla kvalifikacije sa dvije pobjede, zatim je eliminisala nekada devetu igračicu svijeta Juliju Gerges u 1. kolu turnira WTA Premier 5, da bi u 2. rundu preslišala trenutno 10. teniserku na planeti Belindu Benčić (6:3, 6:1).

Ne sumnjamo da će 25-godišnja Novljanka napredovati na WTA listi, nakon što je na novoj koja je izašla u ponedjeljak bila stacionirana na 86. mjestu napravivši skok od šest pozicija.

"Prezadovoljna sam periodom iza mene, a definitivno uživam u Rimu na svakom meču. Sve više sam optimističnija i sve više imam samopouzdanja", poručila je Danka koja će u 3. kolu Rima igrati protiv pobjednice meča Linet - Mertens.

"Forma mi je u usponu, znam da ima prostora za napredak, tako da sam na pravom putu da Roland Garos dočekam spremna. Međutim, uživam u Rimu i nadam se da ću se zadržati što duže".