Ostali sportovi

Bez IJEDNE utakmice, ŠEST juniorki i PREDSJEDNICA kluba na terenu: Plave dame otvaraju LŠ

Autor Ana Božović

Rukometašice Budućnosti se vraćaju rukometu poslije pola godine, a u 1. kolu grupne faze Lige šampiona gostuju Podravki u Koprivnici (16.00) protiv koje nisu favoriti zbog specifične situacije

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Šest mjeseci i isto toliko dana prošlo je od posljednjeg meča. Tada niko nije mogao ni da zamisli šta će se sve izdešavati u svijetu sporta zbog pandemije korona virusa.

Međutim, dugom čekanju je došao kraj, rukometašice Budućnost će ponovo istrčati na teren. Međutim, u nikad komplikovanijoj situaciji i nikad mlađem sastavu, bez 11 prvotimki.

"Plave dame" danas (16.00, RTCG 2) u Koprivnici gostuju Podravki na otvaranju nove sezone Lige šampiona.

Prvi put u najjače takmičenje na Starom kontinentu izabranice Dragana Adžića ulaze bez ijedne kontrolne utakmice. Na to su se nadovezali i brojni problemi zbog COVID-19, pa će crnogorski šampion u Hrvatskoj igrati sa šest juniorki u sastavu.

A, djevojka od koje će sigurno mnogo zavisiti sve u Koprivnici je Majda Mehmedović. Ona, Alison Pino, Andrea Lekić, golmanke Barbara Arenhart i Armel Antigre, te predsjednica Radmila Petrović koja se aktivirala će biti jedine iskusne...

"Poslije toliko duge pauze bez rukometa i utakmica imali smo potpuno drugačiju sliku i viziju kako će sve izgledati na početku nove sezone. Međutim, korona virus nas je poremetio. Moramo dati sve od sebe, iako je prva utakmica po običaju najteža. Naročito što se nijesmo adekvatno ni pripremile, a prvi put u karijeri nijesmo imali ni kontrolnih mečeva", rekla je Mehmedović.

Prvi put u posljednjih nekoliko godina Budućnost će biti autsajder u duelu protiv dobro poznatog rivala.

"Biće teško. Podravka se pojačala u odnosu na prošlu sezonu, čeka nas težak meč. Vjerujem da uz našu veliku borbenost i doprinos juniorki koje sigurno nijesu očekivale da će sa 16-17 godina igrati Ligu šampiona, možemo ravnopravno da se borimo svih 60 minuta. Biće čudna i atmosfera u dvorani bez publike“, istakla je Majda.

Na poziciji srednjeg beka danas ćemo gledati Saru Gugač, jednu od šest juniorki koje će imati "vatreno kršenje" protiv Podravke.

"Jedno je sigurno - daćemo sve od sebe u svakom minutu koji provedemo na parketu i potruditi se da pomognemo starijim igračicama. Željela bih da im zahvalim na podršci tokom ovog perioda. Naravno da nije lako da se igra bez pritiska, ali tu su stručni štab i saigračice koji sve rade kako bi se što više opustile. Nadam se da će taj pritisak biti što manji na utakmici i da će sve biti kako treba", poentirala je Gugač.

Da je situacija drugačija, odnosno da je Budućnost u punom sastavu otputovala u Koprivnicu apsolutni favorit bi bio poznat. Ovako, hrvatski šampion u duel ulazi u znatno boljem raspoloženju, zna to i iskusni stručnjak Zlatko Saračević.

"Realno, da je Budućnost došla u kompletnom sastavu, oni bi bili favoriti. To je ekipa koja ove godine ima za cilj da osvoji Ligu šampiona i ima kvalitet za to. U ovom slučaju, u ovoj ekipi koja jeste, mislim da su nam šanse puno veće i čak da smo favoriti, ali teren će pokazati", rekao je Saračević uoči duela sa "plavima".