Ostali sportovi

NOVAK SE PRVI PUT OGLASIO, A NJEGOV OTAC PORUČIO: Sve pokušavaju da ga sputaju, ali neće uspeti!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.ba

Najbolji teniser sveta se prvi put oglasio od diskvalifikacije sa US Opena.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prvi put od kada je napustio kompleks US Opena u Njujorku posle diskvalifikacije, Novak Đoković se obratio javnosti. I to veoma lepim povodom.

Svečanom ceremonijom u parku "Mladen Stojanović", u Banjaluci je zvanično otvoren Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske, a Nole je bio centralna zvezda večeri.

Otvaranju Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci prisustvovali su tamošnji čelnici počev od srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, a iz Beograda je došao Srđan Đoković, otac najboljeg svetskog tenisera, koji razumljivo nije mogao da prisustvuje svečanom otvaranju.

Novak se publici obratio putem video-linka.

"Veliki pozdrav za Republiku Srpsku, Banjaluku i Teniski savez Republike Srpske. Želim vam sve najbolje povodom svečanog otvaranja novog terena. Nažalost, ne mogu da prisustvujem lično, ali tu je moj otac. Nadam se da ću u skorijoj budućnosti doživeti da posetim Banjaluku i uživam u tenisu i slavljenju sporta, porodice i zdravog života. Svako dobro", poručio je Novak Đoković.

Predsednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović zahvalio je porodici Đoković na svemu što je učinila za tenis i samu Republiku Srpsku.

Novakov otac potom je najavio da će sa sinom sigurno uskoro doći, a poslao je i jasnu poruku povodom trenutne situacije najboljeg tenisera sveta..

"Nisam često ovde, ali to ću u budućnosti ispraviti. I ja i moj sin. On je trebalo da dođe ovde pre nešto više od mesec dana, ali se dogodilo to što se dogodilo. Ipak, obećavam da će Novak doći u Banjaluku prvom prilikom, kada prođu problemi sa korona virusom. Nadam se da će to biti već na proleće. Na sve načine pokušavaju da sputaju Novaka, ali neće uspeti u tome", poručio je stariji Đoković.

Centralni teren, oko kojeg je 1.300 stolica u bojama zastave Republike Srpske, urađen je po najvišim standardima. Takođe, rasveta omogućuje i mečeve u noćnom terminu, a ukoliko bude potrebe, montažnim tribinama biće omogućeno dodatnih 3.200 mesta, tako da će ovo prelepo zdranje moći da primi čak 4.500 gledalaca.

Svečanost u sredu uveče počela je izvođenjem himni Republike Srpske i Srbije "Moja Republika" i "Bože pravde".

Dodajmo da je u izgradnju Nacionalnog teniskog centra uloženo oko 850.000 evra, a prvim udarcem simbolično ga je otvorila talentovana teniserka Tea Kovačević iz Gradiške.