Pomogao bi Kirjosu

KONTROVERZNI PEPE IMAZ O NOVAKOVOJ DISKVALIFIKACIJI: Pokazao je da nije Bog!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Pepe Imaz je bio deo Novakovog stručnog štaba, lai u Srbiji nikada nije bio omiljen.

Izvor: Getty images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images Europe

Njihova saradnja je izazvala mnogo pažnje, ali je brzo prekinuta. Pepe Imaz je jedno vreme bio deo Đokovićevog tima, a poslednjih godina su samo u dobrim odnosima.

Španski mediji su aktuelnu situaciju iskoristili da Imaza pitaju o Novaku, koji je u nedelju uveče diskvalifikovan sa US Opena.

Nekadašnji savetnik najboljeg svetskog tenisera pričao je opširno o incidentu, njegovim uzrocima i posledicama, ali i još jednom momku sa ATP tura kom je potrebna pomoć.

''Gledao sam meč i zabrinuo sam se kada sam čuo gušenje. U početku se nije videlo šta se dešava. Kada je postalo jasno, pomislio sam kako tenzija natera čoveka da napravi takvu grešku. Đoković je osećao pritisak da osvoji US Open jer tu nisu bila njegova dva najveća rivala. Takve stvari opterećuju. Videlo se da se ne oseća dobro na terenu, bio je besan. Napravio je grešku koja može da mu pomogne u budućnosti'', rekao je Pepe imaz.

Kako će na Novaka Đokovića uticati sve ovo?

''Treba mu malo vremena. Oseća podršku naroda, svojih navijača, to je dobro. Odgovoran je za icnident i mora da se bori sa tim, a mi možemo samo da mu pružimo podršku. Ovakve stvari imaju koren u detinjstvu. Mnoge teniseri uopšte ne treniraju psihu'', dodao je Španac.

On je pronašao i zanimljiv pogled na Novakovu trenutnu situaciju, odnosno kako će se ona promeniti u očima navijača.

''Ovo će pokazati da ne treba idealizovati tenisere. Novak Đoković je pokazao da nije Bog, grešan je kao i svi mi, to je što jeste. Ne možemo želeti da bude Novak, Rodžer ili Rafael'', zaključio je Imaz.

A šta Pepe Imaz ima da kaže o Niku Kirjosu, koji se među prvima javio da prokomentariše incident?

''Ako osobi treba da pomognemo, onda moramo da nađemo zašto radi takve stvari. Možda Kirjos pravi to da bi privukao pažnju. Ne znam ga lično, ali ako bi zatražio pomoć od mene, pomogao bih mu'', rekao je čovek koji je sarađivao sa Đokovićem.