Ostali sportovi

"NOVAK JE NIJE POVREDIO, ONA UVEK PRAVI KOMEDIJU": Poznati Rus kaže da zna sudiju koju je Đoković pogodio!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

"Kočila se, grčila... Sve je to bio performans", kaže poznati ruski trener.

Izvor: YouTube/Without Limits Productions/Good Morning America

Dok je US Open nastavljen bez Novaka Đokovića, ceo svet je pričao o njegovoj diskvalifikaciji sa Otvorenog prvenstva SAD.

Nakon što je slučajno pogodio lopticom linijskog sudiju Loru Klark u vrat, srpski teniser je morao da napusti US Open, odlukom sudije i supervizora. 

Dok je linijski sudija imala problem da dođe do daha i da uopšte stoji na nogama nakon što je Novak pogodio lopticom koja nije letela brzo, Đoković joj je prišao i ponudio pomoć.

Izvor: Tanjug, Seth Wenig/AP

Istog trenutka ceo svet je saznao za nju, lekarima turnira se žalila da joj Novakovi navijači prete, a ruski teniski trener Boris Sobkin rekao je u izjavi za "RIA Novosti" da dobro zna ko je ona.

Stručnjak koji se od početka do kraja brinuo o karijeri Mihaela Južnog, nekad osmog igrača sveta, rekao je da dobro zna Klarkovu i da je ona zapravo izvela nastup, da bi bila u prvom planu.

"Na Đokovićevu nesreću, situacija je banalna i jasno naznačena u pravilima. Sudije nisu imale drugu mogućnosti (osim diskvalifikacije). Druga stvar je što znam tu ženu koju je udario loptom. Ona je samo priredila performans, a u suštini se ništa nije dogodilo", rekao je on.

"Znate, ona je takav tip žene da voli da se ističe. To čak nije ni simulacija… Postoje ljudi koji hoće da se na njih obraća pažnja. Ona se kočila, pokazivala da ima grčeve… Sve je to komedija", dodao je Rus.