Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ SE SELI IZ MONTE KARLA? Najbolji teniser sveta pronašao idealnu lokaciju za porodicu!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Evo gde bi najbolji teniser sveta mogao da se preseli sa svojom porodicom.

Izvor: MN Press

I dok se Novak Đoković trenutno nalazi u Njujorku, gde se održava US open, nadaleko se piše o tome da će posle više od 10 godina provodenih u Monte Karlu najbolji teniser sveta sada promeniti mesto stanovanja.

A čini se da je poznato i gde.

Đoković je nedavno otputovao za SAD u jeku pandemije korona virusa, na Masters Sinsinati i US open. Prvi od dva turnira je već osvojio, a čitav teniski svet čeka da vidi hoće li Srbin osvojiti i 18. gren slem u karijeri.

To bi značilo i da bi njegov učinak u 2020. godini i dalje bio perfektan, bez ijednog poraza, ali ima onih i koje zanima Đokovićeva sve izvesnija promena mesta stanovanja.

Pojedini domaći i strani mediji već nagađaju gde bi Đokovići mogli da se presele, a nagađa se da je to Španija! I to mesto Marbelja, koje se nalazi u Andaluziji na krajnjem jugu Španije i koje pripada širom okruženju Malage.

U ovom mestu od oko 140.000 stanovnika je izuzetna klima tokom čitave godine, a čini se da bi glavni razlog za ovu promenu mogla da bude Đokovićeva porodica.

Razlog je taj što bi Španija mogla da bude bolja za Novakovu decu Stefana i Taru, naročito sa aspekta socijalizacije. Tamo bi Đokovićevi naslednici mogli da idu i u školu kada još malo porastu.

Đokovići su već provodili vreme u Marbelji ove godine, u jeku pandemije korona-virusa i očigledno je da im se dopalo.

Ipak, pre eventualne selidbe, treba prvo dodatno proširiti trofejnu salu. Cilj je - trofej na US openu.